Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  „Uloga novinara u sprečavanju digitalnog nasilja nad decom“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

02. 09. 2021.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS-DNV poziva novinare na radionicu:

„Uloga novinara u sprečavanju digitalnog nasilja nad decom“

Udruženje novinara Srbije – Društvo novinara Vojvodine organizuje dve radionice, u Novom Sadu i Subotici, na temu poštovanja profesionalnih standarda u izveštavanju o digitalnom nasilju nad decom

Tema projekta je osposobljavanje novinara za kvalitetnu analizu i izveštavanje o internet sadržaju koji može biti rizičan za mlade. Cilj radionice je jačanje stručnih kapaciteta novinara i upoznavanje sa zakonskim i pravilima Kodeksa novinara Srbije kada se izveštava o ovoj osetljivoj temi. Na radionici će o primerima dobre i loše prakse govoriti kriminolog i novinari sa iskustvom.

Prva radionica će se održati 13. septembra u Novom Sadu u knjižari „Bulevar Books“ (Bulevar Mihajla Pupina br. 8, Novi Sad), a druga 20. septembra u Subotici u prostoru redakcije Subotičke.rs (Otvoreni univerzitet, Trg cara Jovana Nenada br. 15). Obe radionice će početi u 17 časova.

Prisustvo na radionici je besplatno, ali je neophodna prijava na adresi: uns-dnv@eunet.rs u kojoj navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju. Broj učesnika je ograničen.

Organizatori će voditi računa o sprovođenju propisanih mera zaštite od virusa kovid-19. Nošenje maski je obavezno, kao i održavanje propisane distance.

********************************************************************************************************

Radionica je sufinansirana i podržana od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama kroz Konkurs za unapređenje profesionalnih standarda. Stavovi izneti u projektu nužno ne izražavaju stavove Sekretarijata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi