Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Danas dodela nagrade “Dušan Bogavac”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 10. 2021.

Autor: NUNS/ S. Dimitrijević Izvor: NUNS/ UNS

Danas dodela nagrade “Dušan Bogavac”

Novinarki Krika i međunarodne mreže Organized Crime and Corruption Reporting Project Dragani Pećo, ovogodišnjoj dobitnici nagrade “Dušan Bogavac” priznanje će biti uručeno u sredu 27. oktobra u 13 sati u Medija centru.

Kako je navedeno u obrazloženju žirija, “Dragana Pećo je dugogodišnjim hrabrim i etičkim angažmanom u svojim novinarskim istraživanjima pokazala kako se treba i valja boriti za slobodu javne reči u jednom nedemokratskom društvu i zarobljenoj državi. Uprkos pretnjama, prisluškivanjima, ugrožavanju lične sigurnosti obijanjem njenog stana, Dragana Pećo je ove godine serijom tekstova o tajnim računima visokih funkcionera Republike Srbije ponovo dokazala sve vrline istraživačkog novinarstva.”

Odluku o nagradi doneo je žiri u kome su bili prethodni dobitnici nagrade: Jelena Zorić (“Insajder”), Vuk Cvijić (NIN), Igor Božić (TV N1), Dragoljub Petrović (“Danas”) i Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a. 

Ove godine navršava se 30 godina otkako je prvi put dodeljena nagrada za etiku i hrabrost “Dušan Bogavac” novinaru Stojanu Ceroviću. Poseban deo ceremonije dodele nagrade biće posvećen prvom dobitniku. 



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi