Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS u Novom Sadu sutra organizuje okrugli sto o izmenama Krivičnog zakonika i boljoj zaštiti novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 11. 2021.

Autor: D.B. Izvor: UNS

UNS u Novom Sadu sutra organizuje okrugli sto o izmenama Krivičnog zakonika i boljoj zaštiti novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) nastavlja da podstiče diskusiju o aktuelnim izmenama Krivičnog zakonika s ciljem bolje zaštite novinara. UNS će organizovati drugi po redu okrugli sto sutra, 25. novembra, od 13 sati, u Zanatskom domu, Trg Marije Trandafil 14, u Novom Sadu, pod nazivom „Izmene Krivičnog zakonika između potvrde i osporavanja – mogu li se novinari izboriti za bolju zaštitu“.

Podsećamo da je u toku javna rasprava i da je Ministarstvu pravde moguće dostaviti primedbe, predloge i sugestije na Nacrt izmena i dopuna Krivičnog zakonika do 2. decembra 2021. godine.

Unapređenje krivičnopravne zaštite novinara i medijskih radnika inicirala su novinarska i medijska udruženja u okviru Stalne radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara. Uz predstavnike policije i tužilaštva u Stalnoj radnoj grupi članove imaju UNS, NUNS, NDNV, ANEM, Asocijacija medija i Asocijacija onlajn medija. Uz podršku Misije OEBS u Srbiji, koja prati rad ove grupe, na predloženim rešenjima radio je profesor krivičnog prava Zoran Stojanović. 

Stalna radna grupa je pozitivno ocenila predložena rešenja. Međutim, u javnoj raspravi o izmenama Krivičnog zakonika koju je pokrenulo Ministarstvo pravde pojavile su se kritike.

Prvi okrugli sto organizovali su UNS i NUNS početkom novembra u Beogradu.

Okrugli sto u Novom Sadu biće organizovan uz poštovanje epidemioloških mera, a svoje prisustvo možete potvrditi na imejl dragana.bjelica@uns.rs.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi