Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinari sa KiM prikupili 60.000 dinara za obnovu kuće Milana Jovanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 12. 2021.

Autor: N.B. Izvor: UNS

Novinari sa KiM prikupili 60.000 dinara za obnovu kuće Milana Jovanovića

Članovi Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) Udruženja novinara Srbije (UNS) prikupili su 60.000 dinara za obnovu spaljene kuće novinara Žig infa iz Grocke Milana Jovanovića i na taj način se odazvali pozivu Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara koja je pokrenula akciju za prikupljanje 2,5 miliona dinara za obnovu njegove imovine.

Predsednik UNS-ovog ogranka na Kosovu i Metohiji Darko Dimitrijević za sajt UNS-a rekao je da je novinarska solidarnost važna za popravljanje medijske scene u Srbiji i put da se izborimo da mediji budu slobodni.

„Često je novinarima sa Kosova pružana pomoć i podrška iz mnogih gradova u Srbiji. Ovim gestom kolege sa KiM pokazuju da su spremni da podrže sve novinare koji se nađu u nevolji. Mi novinari moramo biti solidarni i na taj način pokazati građanima, ali i vlastima i institucijama koliko smo bitan segment demokratskog društva. U takvom društvu nijedna  ružna reč, a kamoli pretnja ili uništenje imovine ne sme da se desi novinaru zato što radi svoj posao“, rekao je Dimitrijević.

On se zahvalio kolegama i redakcijama sa Kosova i Metohije koji su uplatili novac za pomoć Milanu Jovanoviću i najavio nastavak ove akcije.

Inače, umesto 2,5 miliona dinara, koliko je bilo predviđeno, za tri dana za obnovu spaljene kuće Milana Jovanovića, prema podacima kojima raspolaže UNS,  prikupljeno je 2.875.000 dinara.  Grad Beograd donirao je 1,5 miliona dinara, Multikom grupa milion dinara, Gradska opština Grocka 300.000 dinara, novinari sa Kosova i Metohije 60.000 dinara, a pristigle su i dve individualne donacije od deset i pet hiljada dinara.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi