Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Promocija knjige „SKRIVENA ISTORIJA o stradanju Srba na prostoru NDH 1941-1945“ u utorak u Ruskom domu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 10. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Promocija knjige „SKRIVENA ISTORIJA o stradanju Srba na prostoru NDH 1941-1945“ u utorak u Ruskom domu

Knjiga je plod tridesetogodišnjeg istraživanja novinara, publiciste i člana UNS-a Sretena Jakovljevića. Po rečima Matije Bećkovića, ova knjiga je dragoceno delo za otkrivanje istine o ratnim događajima na prostoru NDH, a njena posebna vrednost je što veliki broj običnih ljudi svojim pričama i ličnim sudbinama svedoči o ratnim zbivanjima i strahotama rata.

Promocija knjige biće održana u utorak 11. oktobra u Ruskom domu (Kraljice Natalije 33) sa početkom u 18 sati.

O knjizi će govoriti recenzenti - prof. dr Mirjana Zorić, istoričar i profesor Rajko Sarić, istoričar. Knjigu će predstaviti i akademik i pesnik Matija  Bećković, prof. dr Milo Lompar, istoričar književnosti, Zoran Pologoš u ime izdavača i autor, Sreten Jakovljević.

Ova knjiga je na konkursu Ministarstva za kulturu i informisanje odabrana kao značajno delo štampano u Srbiji 2021. godine i preporučena bibliotekama da je uvrste u svoj knjižni fond. 

U „SKRIVENOJ ISTORIJI o stradanju Srba na prostoru NDH 1941-1945“ se prvi put objavljuju i podaci o broju poginulih partizana, Nemaca, ustaša,  Italijana  i četnika za vreme Bitke na Neretvi 1943. godine, kao i koliko su tada četnici ubili  Hrvata i muslimana, a koliko ustaše Srba od Banije do Neretve.   

 Izdavači su: CIP ,,Lokal Pres“ iz Beograda i Udruženje Konjičana Republike Srpske u Trebinju.                                                 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi