Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mihajlović: Karikatura u NIN-u uvreda i ruganje žrtvama nasilja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 01. 2021.

Izvor: Danas

Mihajlović: Karikatura u NIN-u uvreda i ruganje žrtvama nasilja

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je karikaturu u nedeljniku NIN krajnje neprimerenom i uvredljivom, ali i poražavajućom za celo društvo.

„Pitam se u kom trenutku prestanemo da budemo ljudska bića koja imaju empatiju i brigu za drugog i počnemo da koristimo baš svaki povod, pa i onaj najteži i najbolniji za žrtve, da od toga pravimo humor? Ne da nije smešno, već je korišćenje teške situacije kroz koju devojke svih ovih dana prolaze za svaku osudu“, navela je ona u pisanoj izjavi.

Mihajlović je dodala da žrtvama nasilja moramo pružiti podršku, svi kao društvo.

„Ovde imamo situaciju da se zarad kritika na račun vlasti zloupotrebljavaju žrtve silovanja. Kome je to prihvatljivo i normalno? Koristiti slobodu izražavanja za podsmeh i ruganje žrtvama, za govor mržnje i gnusne insinuacije je neprimereno, uvredljivo i poražavajuće za celo društvo. Kada je reč o ovakvim stvarima, nema mesta za politiku, ostavite je po strani, poštujte i ne ismevajte žrtve“, istakla je Mihajlović.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

25.01.

2021.

Rade Tanasković [neregistrovani] u 21:19

Režimska selektivnost

Da li je podpredsednica vlade Republike Srbije, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i podpredsednica SNS, o istoj temi, pogledala naslovnice i tekstove dela štampe, pogledala i poslušala pojedine TV stanice sa medijskom frekfencijom ili pak obožava karikature i osobito ih posmatra i tumači ukoliko su objavljene u NIN-u?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi