Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tviter trajno zabranio nalog povezan sa iranskim vrhovnim vođom zbog pretnji Trampu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 01. 2021.

Autor: Beta Izvor: Danas

Tviter trajno zabranio nalog povezan sa iranskim vrhovnim vođom zbog pretnji Trampu

Tviter je danas trajno zabranio nalog povezan sa kancelarijom iranskog vrhovnog vođe na kome je objavljena fotografija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa kako igra golf u senci velikog bombardera.

Portparol Tvitera rekao je za Asošijeted pres da je tvit prekršio „politiku kompanije o nedozvoljenom nasilju“ na toj društvenoj mreži.

Ostali nalozi za koje se veruje da su povezani sa kancelarijom vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija i dalje su aktivni.

Ranije ovog meseca, Fejsbuk i Tviter ugasili su naloge Trampu zbog navodnog podsticanja napada na Kapitol, korak bez presedana koji je pokazao ogromnu moć tehnoloških giganata u regulisanju govora na njihovim platformama.

Aktivisti su ubrzo pozvali kompanije da svoju politiku pođednako primenjuju na političke ličnosti širom sveta u cilju borbe protiv govora mržnje i sadržaja koji podstiču nasilje.

Fotografija uz reči „Osveta je izvesna“ objavljena je kasno sinoć na nalogu @khamenei_site.

Pretnja se odnosi na Hamneijevo upozorenje kada je prošlog meseca, uoči prve godišnjice američkog napada na aerodrom u Bagdadu kada je ubijen najviši vojni komandant general Kasem Sulejmanija, rekao da će se osvetiti za njegovu smrt.

„Osveta će se sigurno dogoditi u pravo vreme“, izjavio je tada Hamneji.

Tviter je ranije ovog meseca uklonio objavu Alija Hamneija s tvrdnjom da su „potpuno nepouzdane“ vakcine protiv kovid-19, uvezene iz SAD, Velike Britanije i Francuske, i da „nije neverovatno da žele da zaraze druge narode“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi