Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Fejsbuk suspendovao Netanjahuov čet zbog kršenja privatnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 01. 2021.

Autor: Beta Izvor: Danas

Fejsbuk suspendovao Netanjahuov čet zbog kršenja privatnosti

Fejsbuk je danas izbrisao post premijera Izraela Benjamina Netanjahua i suspendovao mu „chatbot“ na njegovom zvaničnom nalogu zbog narušavanja politike o privatnosti te društvene mreže.

„Chatbot“ je slao poruke sledbenicima tražeći da daju lične podatke o ljudima starijim od 60 godina koji se još nisu vakcinisali protiv kovida-19 uz napomenu da će ih premijer tada ubediti da se vakcinišu, navedeno je u saopštenju Fejsbuka.

„U skladu sa našom politikom o privatnosti ne dozvoljavamo sadržaj koji deli ili traži zdravstvene informacije od ljudi“, navedeno je u saopštenju.

U odgovoru na takvu odluku Netanjahuova konzervativna partija Likud je navela da je kampanja na društvenim mrežama imala za cilj da se ohrabre Izraelci stariji od 60 godina da prime vakcinu kako bi spasili život pošto je premijer Netanjahu obezbedio vakcine za svakog građanina Izraela.

Uz to je navedeno da se pozivaju svi da se imunizuju kako bi se otvorila ekonomija i Izrael postao prva zemlja u svetu koja je izašla iz pandemije, preneli su izraelski mediji.

Ovo nije prvi put da se Netanjahu suočio sa sankcijma društvenih mreža.

Na dan parlamentarnh izbora u septembru prošle godine Netanjahuov „chatbot“ je suspedovan u rano popodne do zatvaranja glasačkih mesta jer su deljene informacije o glasanju, što je u Izraelu zabranjeno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi