Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Junajted Grupa preuzima bugarsku novinsku kompaniju Vestnik Telegraf
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 01. 2021.

Autor: Beta Izvor: Danas

Junajted Grupa preuzima bugarsku novinsku kompaniju Vestnik Telegraf

Telekomunikacioni i medijski operator Junajted (United) Grupa saopštio je danas da je postigla dogovor o preuzimanju Vestnik Telegraf EOOD, najvećeg bugarskog novinskog preduzeća, od kompanije Intrust EAD.

Izvršna direktorka Junajted Grupe Viktorija (Victoriya) Boklag rekla je da je Bugarska atraktivno tržište za tu poslovnu grupaciju i da se sa Telegrafom upotpunjuje portfolio štampanim medijima u toj zemlji.“Sa Telegrafom u sklopu Junajted Grupe, našim korisnicima u Bugarskoj bićemo u mogućnosti da ponudimo čitav spektar usluga i medijskog sadržaja“, kazala je Boklag.

Prema njenim rečima kompanija vidi priliku da dodatno unapredi sva izdanja Telegrafa prelaskom na digitalno poslovanje kako bi dalje ojačali svoj digitalni portfolio u Bugarskoj.

Vestnik Telegraf EOOD upravlja sa nekoliko brendova među kojima su Telegraf, Monitor, Match Telegraf, Politika, Europost i Borba.

Očekuje se da će transakcija biti završena tokom prvog kvartala 2021. godine, nakon uobičajenih regulatornih odobrenja.

Junajted Grupa je ušla na bugarsko tržište 2019. godine, kada je dobila tender za kupovinu kompanije VIVACOM, posle toga, u januaru 2021. godine, usledila je akvizicija Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi

U okviru Junajted Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi