Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrada za novinarku „Novosti“: Jelena Stojković dobitnica priznanja Cvet jednakosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 04. 2021.

Autor: D. Ristić Izvor: Večernje novosti

Nagrada za novinarku „Novosti“: Jelena Stojković dobitnica priznanja Cvet jednakosti

Jelena Stojković, novinarka „Novosti“ iz Vranja, dobitnica je novinarskog priznanja „Cvet jednakosti“ za 2021. godinu u kategoriji štampanih medija.

Žiri u sastavu Ljiljana Bukvić (Danas) i Tatjana Dimitrić Mijailović (RTS Šabac), dodelili su našoj novinarki nagradu za reportažu „Poezija kao terapija“ o Ani Ilić (25) iz Vladičinog Hana koja se od malena bori sa bolešću.

Vešto i bez patetike prikazana volja i marketinška mašta devojke da svojim stihovima nađe put do čitalaca i uporedo sebi obezbedi finansijsku potporu. Novinarski jasno i koncizno – stoji u obrazloženju.

Nagrada „Cvet jednakosti“ se dodeljuje za novinarske radove o problemima i realnom životu osoba sa invaliditetom, njihovoj borbi da prevaziđu barijere, podignu glavu i hrabro krenu dalje. Ocenjuju se radovi u kategorijama radio reportaža, štampa, internet i TV reportaža.

Žiri je apelovao na medijske radnike da kada izveštavaju o osobama sa invaliditetom i pozivaju na nediskriminaciju, prihvatanje i uvažavanje, i sami ovoj temi pristupaju na isti način, poštujući adekvatnu terminologiju i način izveštavanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi