Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Egipat oslobodio dva novinara posle 17 meseci zatvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 04. 2021.

Autor: Beta Izvor: N1

Egipat oslobodio dva novinara posle 17 meseci zatvora

Egipatske vlasti oslobodile su danas dvoje lokalnih novinara koji su proveli 17 meseci u pritvoru, rekli su njihov advokat i članovi porodice.

Solafa Magdi i njen suprug Hosam el Sajad stigli su u svoj dom u Kairu, rekla je Magdina majka, i objavila sliku para kako grle svoje dete.

Novinari su oslobođeni dok traje istraga o tome da li su širili lažne vesti, zloupotrebili društvene mreže i pridružili se zabranjenoj grupi, rekao je njihov advokat Kaled Ali.

Magdi je izveštač za razne medije a El Sajid je foto reporter.

Magdi i njen suprug privedeni su u kvartu u Kairu u novembru 2019. godine. U to vreme ona je bila otvoreni kritičar hapšenja aktivistkinje za ljudska prava Esre Abdel Fatah koja je još u pritvoru.

Oni su oslobođeni dan posle oslobađanja Kaleda Davuda, opozicionog vođe i bivšeg šefa liberalne partije Dostur. On je proveo više od godinu i po dana u pritvoru pre suđenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi