Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „The Guardian“ obeležava 200 godina postojanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 05. 2021.

Izvor: NUNS

„The Guardian“ obeležava 200 godina postojanja

Širom sveta poznati dnevni list “The Guardian” tokom maja 2021. godine obeležava 200 godina postojanja.

Prvo izdanje Manchester Guardiana, kako je tada glasio naziv lista, objavljeno je 5. maja 1821. Nesvakidašnja godišnjica obeležava se pod sloganom “200 godina rada – u toku”. 

Povodom jubileja “The Guardian” je počev od 5. Maja počeo sa objavljivanjem niza vesti u digitalnom, štampanom, video i audio formatu, istražujući istoriju lista, njegove uspone i padove i načine kako su njegove ekskluzive i istraživački poduhvati menjali kako Veliku Britaniju tako i svet. 

Katharine Viner, glavna urednica Guardian News & Media, rekla je: “Od objavljivanja prvog izdanja Manchester Guardiana 1821. godine, misija Guardiana bila je potraga za istinom uz korišćenje jasnog izražavanja i mašte za izgradnju nade. 200 godina je dugo da bilo koja organizacija potraje, ali zahvaljujući podršci i poverenju čitalaca Guardiana sada imamo veći uticaj i čitanost širom sveta kao nikada ranije.”

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi