Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gojković: Prednost na konkursima za medije koji poštuju zakonske propise i Kodeks novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 05. 2021.

Izvor: Beta

Gojković: Prednost na konkursima za medije koji poštuju zakonske propise i Kodeks novinara

Komisije za ocenu projekata proizvodnje medijskih sadržaja nezavisne su u svom radu, ali postoji obaveza poštovanja usvojene Medijske strategije i pratećeg Akcionog plana, izjavila je danas ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Gojković je u pisanoj izjavi navela da to znači da "prednost pri projektnom sufinansiranju proizvodnje medijskog sadržaja pod ravnopravnim uslovima imaju mediji koji poštuju zakonske propise i Kodeks novinara Srbije", kao i mediji "koji imaju manje izrečenih mera od strane REM-a i donetih odluka i javnih opomena od strane Saveta za štampu".

"Molim, stoga, sve u komisijama, kako na republičkom nivou, uključujući komisije formirane od strane Ministarstva koje vodim, tako i komisije koje odlučuju o finansiranju medijskih sadržaja na pokrajinskom i lokalnom nivou, da poštuju preporuke i stavove iz Medijske strategije", kazala je Gojković.

Ona je dodala da se kao ministar kulture nije mešala ni jednog trenutka u odluke komisija "na svih deset konkursa koji su sprovedeni u oblasti informisanja", ali da apeluje na sve komisije "da posebno obrate pažnju na poštovanje etičkog standarda i profesionalnog postupanja novinara i medija".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi