Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Dnevnik” među nagrađenima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 05. 2021.

Autor: S. Kovač Izvor: Dnevnik

„Dnevnik” među nagrađenima

Svečanost dodele znakova i priznanja Crvenog krsta Srbije institucijama, organizacijama i pojedincima održana je juče u sali Doma Vojske Srbije.

Za pravovremeno i tačno izveštavanje o svim aktivnostima Crvenog krsta uručen je zlatni znak našem listu, koju je primio generalni direktor “Dnevnik Vojvodina presa” Dušan Vlaović, dok je srebrni znak dobila novinarka Novosadske hronike Ivana Bakmaz za brojne članke koji su doprineli popularizaciji te organizacije i informisanju građana o aktivnostima ove organizacije. 

Predsednik Crvenog Srbije prof. dr Dragan Radovanović kazao je da su priznanja dodedeljena ljudima koji su doprineli humanitarnoj akciji i delovanju u Novom Sadu. 

- Uvek je zadovoljstvo da se dođe u Crveni krst Novog Sada kao jednoj od najuspešnijih organizacija u Srbiji, koja ima veliki broj aktivnosti i, što je najvažnije, one se realizuju kada je najteže istakao je Radovanović. Već 15 meseci borimo se s koronavirusom i za to vreme novosadski Crveni krst je pomogao velikom broju stanovništva, a ovih dana 90 volontera pomaže u vakcinaciji stanovništva, što na simboličan način pokazuje kako treba da radi dobra i funkcionalna organizacija. 

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić podsetio je da se obeležava i sedmica Crvenog krsta pod parolom „Nezaustavljivi”. 

- Ovo je i godinajubileja, odnosno 140 godina od osnivanja Crvenog krsta Novog Sada - kazao je Lazić i dodao da se uspešnost rada meri po broju volontera, aktivnostima i zadovoljstvu korisnika i zahvalio se svima koji pomažu. - Trenutno je Crveni krst angažovan u akciji dobrovoljnog davanja krvi, pripremamo pomoć za Raško-prizrensku eparhiju, odnosno za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, redovno držimo radionice u osnovnim i srednjim školama u nadi da će nam se mladi pridružiti, ali i brinemo o radu novosadske narodne kuhinje koja je otvorena svakog dana. S. Kovač 

Pomoć stanovništvu kad je najpotrebnije 

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić podsetio je da, nakon što je izbila epidemija koronavirusa, prvi kol centar u našoj držav formiran je u Novom Sadu, zahvaljujući saradnji Grada i te organizacije. Prva hala za masovnu vakcinaciju otvorena je na Novosadskom sajmu, a u opremanju su pomogli volonteri i pripadnici Prve brigade kopnene vojske Srbije. Kada je reč o planovima, Lazić je napomenuo da je godina nepredvidiva, ali da će nastojati da budu na visini zadatka. U planu je da se realizuju sve aktivnosti, a akcenać će biti stavljen i na povećanje članstva, koje trenutro broji oko 19.000 građana. 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi