Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RBG pozdravljaju povratak Milovanovića kao tužioca na suđenje za paljenje kuće novinara Jovanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 01. 2022.

Autor: Danica Đokić Izvor: Cenzolovka

RBG pozdravljaju povratak Milovanovića kao tužioca na suđenje za paljenje kuće novinara Jovanovića

Reporteri bez granica pozdravili su brz početak ponovljenog suđenja optuženima za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, kao i povratak Predraga Milovanovića kao tužioca u tom procesu.

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica, koja se bavi ljudskim pravima i medijskim slobodama, na Tviteru je podsetila da je Milovanović ranije zastupao optužnicu u ovom predmetu, ali da je bez objašnjenja smenjen nakon izricanja prvostepene presude kojom su optuženi osuđeni na ukupno 12 i po godina zatvora. 

Ova organizacija je podsetila da je novo suđenje optuženima zakazano za 24. februar i pozdravila „brz početak ponovljenog suđenja posle zabrinjavajuće odluke Apelacionog suda da ukine prvostepenu presudu”. 

Reporteri su još jednom ukazali i na to da Jovanoviću mora biti vraćena policijska zaštita.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi