Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaječar: Osuđen zbog pretnje dopisniku Danasa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 07. 2022.

Autor: Danas Izvor: Danas

Zaječar: Osuđen zbog pretnje dopisniku Danasa

Danas je u Osnovnom sudu u Zaječaru okrivljeni Petar Stojković, zbog pretnji dopisniku Danasa iz Zaječara, osuđen prvostepeno na osam meseci zatvora u kućnim uslovima, uz zabranu prilaska oštećenom tri godine

Predrag Stanković, punomoćnik oštećenog Miljka Stojanovića, kaže za Danas da je Osnovni sud u Zaječaru zaključio glavni pretres, i da su završne reči imali tužilac i on kao punomoćnik oštećenog, i naravno branilac okrivljenog.

“Zatim je sud izrekao svoju presudu u konkretnom krivičnom predmetu, i doneo odluku da se okrivljeni Petar Stojković osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci koja će se izvršiti u kućnim uslovima, uz meru bezbednosti zabrane prilaska oštećenom u vremenskom period u trajanju od tri godine”.

Kako je Stanković istakao, na ovu presudu, pravo žalbe ima, kako Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, tako i on kao punomoćnik u delu koji se odnosi na trškove, a branilac iz svih dozvoljenih razloga.

Stanković ističe i to da je predviđena kazna prilagođena težini izvršenog krivičnog dela te da se istom može postići kako specijalna tako i generalna prevencija.

Podsećamo, novinar Danasa Miljko Stojanović, nakon objavljivanja teksta o Ukrajincu koji je izbegao iz Lavova, dobio je niz pretećih i uvredljivih poruka i komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.

Tu je, uz mnogobrojne uvrede, Stojanoviću poručeno da, ukoliko ne obriše screenshot koji je objavio na svom Fejsbuk profilu, „policija može samo da dođe da ga popiše“, dok je Ukrajinac o kom je pisao okarakterisan kao „nacista“ i optužen da „podržava NATO, Oluju i ostale akcije usmerene protiv Srbije“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi