Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  BIRODI: Nadležni da otkriju ko je crtao nacistički simbol na zgradi člana Saveta REM-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 08. 2022.

Autor: Beta Izvor: Danas

BIRODI: Nadležni da otkriju ko je crtao nacistički simbol na zgradi člana Saveta REM-a

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) zatražio je od nadležnih organa da sprovedu istragu i otkriju ko je na zgradi u kojoj stanuje član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Milorad Vukašinović crtao nacistički simbol i povezao ga sa REM-om.

 

Birodi je u saopštenju osudio bilo kakav čin verbalnog ili neverbalnog etiketiranja bilo koga i dodali da je to necivilizovan čin kojim se članu REM-a uskraćuju prava garantovana Ustavom i zakonom.

„Govor i postupci mržnje od bilo koga izrečeni ili učinjeni moraju biti bez razlike sankcionisani čime se pokazuje društvu neprihvatljivost takvog ponašanja i opredeljenost za dijaloga zasnovan na činjenicama i slobodno izraženim stavovima u skladu sa zakonskim i profesionalnim normama, odnosno stručnim standardima“, dodaje se u saopštenju.


Iz Birodija su istakli da će pratiti i insistirati na rešenju tog slučaja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi