Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U petak u Bosilegradu okrugli sto o manjinskim medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 09. 2022.

Autor: OK radio Izvor: OK radio

U petak u Bosilegradu okrugli sto o manjinskim medijima

Udruženje „GLAS“, u petak, 23. septembra, okupiće u Bosilegradu, predstavnike bugarskih manjinskih medija u Republici Srbiji na okruglom stolu, sa temom „ZNAČAJ MANjINSKIH MEDIJA“

Ova debata se organizuje u okviru projekta „Onlajn platforma Glaspres“ od 2021. koji je podržan po programu „Bugarska pomoć za razvoj“, od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske. Okrugli sto, odlagan više od godinu dana zbog pandemije, biće održan u petak (23.09.2022. godine) u 10 časova u maloj sali Doma kulture u Bosilegradu. 

Neposredan povod za organizovanje ovog okruglog stola je želja da se proveri stvarno stanje manjinskih medija u Republici Srbiji, sa akcentom na bugarske manjinske medije, njihov značaj i probleme sa kojima se susreću u okviru svog delovanja. 

Očekuje se da će na ovoj debati prisustvovati i predstavnici nadležnih institucija bugarske manjine u Republici Srbiji, koji su direktno uključeni u informisanje. Potvrđeno prisustvo predstavnika manjinskih medija mađarske, hrvatske, romske i albanske manjine biće od velikog značaja za razmenu iskustava i primenu dobre prakse u radu štampanih, elektronskih i onlajn medija na teritoriji Republike Srbije.

Prisustvo su najavili predstavnici Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Iz Bugarske se očekuju predstavnici Izvršne kancelarije Bugara u inostranstvu. 

Pozivi su upućeni bugarskim diplomatskim predstavništvima u Republici Srbiji, potpredsedništvu Republike Bugarske, kao i četvorici bugarskih evroposlanika koji su tokom svog mandata posetili Bosilegrad.

Sastanak će zvanično otvoriti Njegova Ekselencija, ambasador Republike Bugarske u Republici Srbiji Petko Doйkov i koordinator BTA za bugarske medije u inostranstvu, gospođa Martina Gančeva.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi