Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NVO traže javno izvinjenje od RTS-a zbog seksizma u komentarima Radeta Bogdanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 12. 2022.

Autor: Danas Izvor: Danas

NVO traže javno izvinjenje od RTS-a zbog seksizma u komentarima Radeta Bogdanovića

Više nevladinih organizacija i novinarskih udruženja zatražilo je da Radio televizija Srbije uputi javno izvinjenje zbog seksističkih komentara u emisiji o Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru.

U saopštenju je navedeno da je "pismo žalbe"  sa zahtevom za "javnim izvinjenjem" povodom komentara koje je na RTS imao fudbalski analitičar Rade Bogdanović poslato Sportskoj redakciji i uredništvu Zabavnog programa RTS-a.

NVO u saopštenju navode da je Bogdanović na Prvom programu RTS-a "izneo patrijarhalne i mizogine stavove i stereotipe i promovisao veoma štetne narative o rodnim ulogama", komentarišući fudbalere i njihove supruge.

Pismo sa zahtevom za javno izvinjenje potpisali su Institut za medije i različitost - Zapadni Balkan, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Slavko Ćuruvija fondacija, Asocijacija lokalnih nezavisnih medija Lokal Pres, grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama, Mreža za izveštavanje o različitosti, organizacije IRIDA i BeFem. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi