Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Siniša Kovačević podneo ostavku na mesto predsednika Odbora za kulturu, razlog - REM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 05. 2023.

Autor: N1 Izvor: 021.rs

Siniša Kovačević podneo ostavku na mesto predsednika Odbora za kulturu, razlog - REM

Poslanik Siniša Kovačević i potpredsednik Narodne stranke podneo je neopozivu ostavku na mesto člana i predsednika Odbora za kulturu i informisanje.

"Čini mi se da moj intelektualni i moralni plato nije adekvatan poziciji koja se tamo zauzima", rekao je Kovačević, obraćajući se u Skupštini Srbije. 

On je rekao da je suočen sa apsolutnim neslaganjem sa usvojenim izveštajem REM-a za koji je rekao da je netačan, tendenciozan, nestručan, nekonzistentan, a dodao je i da mu nije bilo, preglasavanjem, omogućeno da govori i izvesti o temama koje su bile na dnevnom redu odbora. 

U izveštaju REM-a nisu pominjani razlozi za genezu i rast nasilja, nije postojala ni trunka samokritike, ukazivanje na eventualnu moralnu i političku odgovornost, naprotiv - bio je to izveštaj pun samohvale i samozadovoljstva, dodao je.

 Rekao je, da su članovi REM-a tu da bi ih pitao koliko su opomena izrekli, kazni, koliko su puta intervenisali da se spasi dignitet i medija i njihovih konzumenata. 

"Mislim da članovi REM-a nisu svesni svojih moralnih i istorijskih odgovornosti, verujem da čak nisu ni svesni koliki su teret natovarili na nejaka pleća. Od njih zavisi visina demokratskog horizonta i ograničenja svevlasti jednog čoveka, ko god to bio. Postepeno su se pretvorili u poslušne saradnike vlasti", naveo je. 

Nema, kako kaže, zamerke na elaborate kojima su nacionalne frekvencije dobijene, navodeći da su korektni, ali da je problem u tome što se ti elaborati apsolutno ne poštuju, dok reakcija REM-a izostaje. Pokušaj javnosti da na to ukaže proglašava se napadom na REM, naveo je. 

On je ocenio da "nikada nijedan predsednik u modernoj epohi nije toliko voleo i zloupotrebljavao upravo one medije koje REM treba da kontroliše". Ovaj REM to ne zna da oktroiše, naglasio je. 

On je oštro i s puno kritike govorio o načinu izlaganja Nebojše Bakareca koji je u Skupštini Srbije predstavljao izveštaj, pošto je Kovačević to odbio da učini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi