Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Драгољуб Јанојлић објавио је нову књигу „ Непоклек“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

03. 02. 2023.

Аутор: М.Стојановић Извор: УНС

Драгољуб Јанојлић објавио је нову књигу „ Непоклек“

Новинар из Смедеревске Паланке и дугогодишњи члан Удружења новинара Србије (УНС), који се због досад објављњних песама и прича може сматрати „паланачким поетом“ и „лирским поетретистом“ објавио је нову књигу „Непоклек“.

 

Након награде Удружења новинара Србије за животно дело , за коју је веровао, како је рекао, да стиже само када се заслужи и кад за то дође време, објавио је књигу песама које је прозни писац и песник др Миодраг Д. Игњатовић назвао "поетским медаљонима".

Како је навео на почетку, књигу је посветио тасту Милошу Миловановићу, некадашњем велемајстору столарског заната, за кога је написао да је његова племенита личност одредила меру људског достојанства и поштења.

У књизи се налази 59 кратких песама уз илустрације Снежане Палић, Јоване и Настасје Иљашик.

На почетку књиге „Непоклек“ објављена је истоимена родољубива песма у којој Јанојлић говори о Републци Српској, а у наставку су запиисане песме „Бог оставља сведоке“, „Бисери млавске бројанице“ , „Ратник с палетом“. 

Драгољуб Јанојлић је дугогодишњи новинар, који је своју каријеру почео у локалном листу „Наша комуна“. Касније је радио у новинској агенцији „Јасеница“ из Смедеревске Паланке и у центру за информисање „Гоша“.

Био је као стални дописник „Политике експрес“, а до јуна 2011.године радио је у франкфуртским „Вестима“.

У својој дугој новинарској каријери, Јанојлић је писао и за „Ју новости“,  „Глас осигураника“ „Задругу“, „Пољопривредник“ и бројне друге листове.

Издавач књиге је Европски интитут за проучавање древних Словена, а књига је штампана у 50 примерака.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси