Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  “Границе”, књига прича нишког новинара Братислава Јањића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

08. 05. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

“Границе”, књига прича нишког новинара Братислава Јањића

У библиотеци "Трагачи" Нишког културног центра објављена је књига прича "Границе" нишког новинара Братислава Јањића, дугогодишњег члана УНС-а. Промоције књиге биће одржана у четвртак 18. маја у 18 сати у Нишком културном центру.

„На 160 страница у 15 прича, Јањић обазриво, али и веома мудро барата са темама многих великих промена у земљи, не дотичући се готово никада на директан начин политике. Бележи дешавања, документује, тумачи парадоксалност некадашње реалности. Сваки дан, сваки трен је почетак и крај неке нове игре...победа или пораз, које писац користи за надградњу приче“, наведено је у рецензији књиге.

Писац је учесник, посматрач, приповедач...

Књига "Границе" разоткрива ауторово виђења људи, догађаја и себе самог. Свако поглавље је прецизно осмишљено, уоквирено, оригинално и постављено као нова слика са вишеструким значењем. Неке од прича обликоване су на сликовит и занимљив начин, у форми путописа.
Свака је илустрована карикатурама познатог нишког карикатуристе Саше Димитријевића.

Ово је друга књига Братислава Јањића и прва штампана у Србији. Његов првенац "Летњи тениски камп " објављен је у Италији на италијанском језику. Реч је о стручној књизи, с обзиром на то да је Јањиц и тениски тенер, годинама капитен новинарске репрезентације Србије и освајач многобројних титула светског и европског првака у тенису за новинаре.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси