Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Жељко Марковић – „Фабијанов случај“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

29. 01. 2019.

Жељко Марковић – „Фабијанов случај“

Новосадски новинар и писац Жељко Марковић објавио је роман "Фабијанов случај“.

Како је Марковић рекао УНС-у, роман је “прича о двоје новосадских интелектуалаца, писцу постмодернисти и ’парковском филозофу’ Фабијану и његовој пријатељици Касји, психологу у затвору“.

„Радња се догађа у новосадском Дунавском парку, који у роману постаје позорница њихове драме, али и драме других протагониста, сложена пројекција и анализа једног страшног и отуђеног времена којег живимо“, рекао је УНС-у Марковић.

Он каже да је роман настао из приче "Фабијанов пријатељ", за коју је 2016. године добио награду "Лаза Лазаревић" за најбољу савремену српску приповетку.

„Фабијанов случај“ је шести роман који је Марковић написао. Осим романа, Марковић је објавио и десетак књига из области публицистике, књиге уметничких репортажа и документарних прича из циклуса "Континент Срем".

Жељко Марковић добитник је награде УНС-а „Лаза Костић" за репортажу 2010. године и Специјалне награде „Жика М. Јовановић" за публицистику 2014. године.

Издавач: Српска читаоница у Иригу

Број страна: 195

Писмо: ћирилица

Повез: тврд

ИСБН: 978-86-89117-17-2

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси