Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Јовица Николић – „Од А до Ш“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

26. 03. 2019.

Аутор: В.Н. Извор: УНС

Јовица Николић – „Од А до Ш“

Новинар, публициста, вајар и члан УНС-а Јовица Николић објавио је књигу кратких прича под насловом „Од А до Ш“. У њој је 30 прича од којих је свака испричана речима које почињу истим словом азбуке.

„Кристално чистим језиком, без употребе речника, писац је објединио 30 прича у целину, користећи различите речи које не укључују прост говор, псовке ни вулгарности. У књизи је описао, не само јунаке своје вароши Лапово, него и места у окружењу, и тако пратио њихов живот, повезујући догађаје и ликове у оригиналну слагалицу“, написала је у предговору професорка српског језика и књижевности Јелена Милетић.

Како наводи, Николић својом књигом од 7537 речи оставља у аманет нешто што је још Вук Караџић започео. „Пажљиво идући и посматрајући своју варош, њене житеље за које зна и када су рођени, своју реку Мораву и њене врбаке, природу која га окружује, а што је најважније карактерне црте људи, наш даровит писац бележи своја запажања“, каже Милетић.

Јовица Николић објавио је више од 7500 текстова у дневним и недељним новинама „Вечерње новости“, „Светлост“, „Шумадија“, „Глас Лапова“ и Часопису Црвеног крста Србије.

Аутор је књига „Дежурно перо“ (2005), „Из прве руке“ (2007), „Перини пајташи“ (2011) и „Монографија Удружења пензионера Лапово“ (2013).

Издавач књиге „Од А до Ш“ је Општинска библиотека „Слово“ из Лапова.

Број страна: 131
Писмо: Ћирилица
Повез: Мек
Тираж: 300
ИСБН: 978-86-909281-6-3

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси