Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Жељко Марковић – "Писмо"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

24. 09. 2019.

Жељко Марковић – "Писмо"

Новосадски новинар, писац и публициста Жељко Марковић објавио је роман „Писмо“.

Марковић наводи да је роман заснован на истинитим догађајима „из живота човека који је у свет отишао из Врдника крајем шездесетих година, а последњих педесет година живи у америчкој савезној држави Масачусетс".

„Радња романа догађа се, осим у Врднику, у градовима бивше Југославије, затим у Паризу, Бостону и Њујорку. Кроз животну драму и идентитески случај главног јунака, испричана је универзална драма о трагању и жртви”, каже Марковић.

У предговору књиге др Медиса Колаковић наводи да "нећемо погрешити ако овом роману приступимо и као исповест једног човека који је свој случај, храбро, искрено и поштено, отворио пред Жељком Марковићем, такорећи до голе кости, не устежући се да пред диктафоном прича и о најделикатнијим личним искуствима“.

"Главни јунак је у Америци постигао своју пуну личну, породичну и професионалну сатисфакцију и ту земљу, која му је пружила шансу живота, доживљава као земљу ’дубоког дисања’. Марковић прати његова америчка кретања, убедљиво и надахнуто, и понекад се чини као да аутор и његов саговорник заједно шетају улицама Бостона или Њујорка“, пише Колаковић.

Књига "Писмо" седми је роман који је Марковић написао. Објавио је и дванаесет књига из области публицистике, документарне прозе и уметничке репортаже.

Жељко Марковић добитник је награде УНС-а „Лаза Костић" за репортажу 2010. године и Специјалне награде „Жика М. Јовановић" за публицистику 2014. године.

Издавач: ауторско издање

Број страна: 420

Писмо: латиница

Повез: мек

ИСБН: 978-86-911579-6-8

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

19.02.

2020.

Желимир [нерегистровани] у 14:48

Željko Marković – "Pismo"

Како наручити роман Željko Marković – "Pismo" !?!
Молим да ми одговорите !!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси