Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Миленко Мишо Тодовић – „Путници и путописци о Фочи од 15. до 21. вијека”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

02. 03. 2020.

Миленко Мишо Тодовић – „Путници и путописци о Фочи од 15. до 21. вијека”

Новинар и члан Удружења новинара Србије Миленко Мишо Тодовић објавио је књигу „Путници и путописци о Фочи од 15. до 21. вијека”. Ово је његова 12 публицистичка књига.

Књигу чине текстови путника и путописаца који су од 15. до краја 20. века боравили или пролазили кроз Фочу на свом путу, претежно од Дубровника ка Цариграду. Међу путописцима је највише Француза, следе Енглези и Аустроугари, а има Италијана, Нијемаца, Руса, Турака, Хрвата... Међу њима је и једна жена.

То су уважене личности прошлих времена: властелини, барони, витезови, амбасадори, царски савјетници, амбасадори и секретари, вјерски великодостојници, мисионари, књижари, географи, писци, путописци, трговци, радознали путници, новинари и публицисти, учитељи, војници и хроничари ратних дешавања.

Аутор се потрудио да задржи аутентичност записа, али и да интервенише где треба додатно тумачење. Због тога је коришћен је велики број извора, 109 књига и новинских чланака. Књига је обогаћена с мање познатим речима, који савременом читаоцу ближе дочаравају тадашњи речник и са бројним црнo-белим фотографијама које прате време боравка или објављивања белешки о Фочи.

Издавач: аутор, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета” – Општински одбор Фоча, Центар за културу и информисање Фоча

Број страна: 253

Писмо: Ћирилица

Повез: Мек

Цена: 1.200 динара

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси