Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  УНС донирао заштитне маске и новинарима у Крушевцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

16. 07. 2020.

Аутор: С. Р. Извор: УНС

УНС донирао заштитне маске и новинарима у Крушевцу

Удружење новинара Србије обезбедило је 10.000 заштитних маски, које донира медијским радницима у читавој Србији. Један део овог контигента стигао је и до новинара у Крушевцу.

Маске су подељене редакцијама које производе дневне информације и чији су новинари, сниматељи и фоторепортери свакодневно изложени повећаном ризику од вируса корона. Донација УНС-а уручена је колегама у: регионалној Радио Телевизији Крушевац (РТК), Телевизији Плус, Дописништву РТС-а у Крушевцу, ТВ Јефимији, новинама Победа и Град.   

Улога локалних медија нарочито долази до изражаја у специфичним ситуацијама каква је управо епидемија коронавируса, тако да се грађани у Крушевцу и читавом Расинском округу, о свим важним информацијама у својој средини, информишу управо преко крушевачких електронских, интернет и штампаних медија.

След бројних догађаја од марта, непрекидно диктира појачан темпо рада свих медија медија у Крушевцу. Доминантна тема је коронавирус у Крушевцу и Расинском региону (више од 300.000 становника), али појачан рад редакција био је и због изборног процеса, као и Видовдана, који се по традицији бројним садржајима обележава у Крушевцу као Дан града.

Иако, природом посла, медијски радници спадају у потенцијално ризичнију групу, до сада није забележен ниједан случај болести. Ипак, неколико колега, због контаката са оболелим особама, провело је одређено време у самоизолацији. У Крушевцу иначе у неколико редакција ради више од 100 новинара, продукцијских радника и другог особља. 

Осим наведних крушевачких редакција маске ће добити колеге у Трстенику, Александровацу, у Брусу, као и дописници националих медија из Крушевца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси