Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  У Пожаревцу изложба Анђелка Васиљевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

26. 08. 2020.

Извор: УНС

У Пожаревцу изложба Анђелка Васиљевића

Изложба фоторепортера „Политике“ Анђелка Васиљевића под називом „Портрети са интервјуа-од лица до лица” отворена је у Пожаревцу у Галерији савремене уметности.

Назив ове самосталне изложбе, каже Васиљевић, поручује да су фотографије настале током рада са новинарима „Политике“ са успешним личностима из јавног живота, превасходно из уметности.

„Циљ ми је био да прикажем карактере њихових личности како бих показао да су и они, осим славе и новца, људи са врлинама и манима, као и сви ми“, каже фоторепортер „Политике“.

Фотографије Анђелка Васиљевића, осим „Политике“, од 1991. године објављивали су недељници, портали, а биле су и на насловним странама књига, ЦД-овима, плакатима... Добитник је награде „Лаза Костић“ за фотографију 2018. године, коју додељује УНС, Награде Радио Београда за објављене фотографије на сајту РТС-а, Награде Новинске агенције „Бета“…

Коментари (3)

Остави коментар
суб

29.08.

2020.

Andjelko Vasiljevic anonymous [нерегистровани] у 11:51

Re:

Hvala najlepše!

Pozdrav
Andjelko Vasiljevic,
fotreporter dnevnog lista "Politika"

Одговори
чет

27.08.

2020.

Mali Budoanonymous [нерегистровани] у 20:36

Re: HVALA ANĐELKO

Kada sam iz Politike odlazio u penziju u kancelariji urednice Ljiljane Smajlović, napravio je nekoliko fotografija Anđelko Vasiljević.Jednu od portret fotki objavio sam sko 200 puta uz moje kolumne na beogradskom portalu AGROMEDIA.Naprosto, na toj fotografiji uočio sam neke detalje koje ni na jednom ogledalu ili nekoj drugoj fotki nisam mogao da uočim.Tome je, nema sumnje, doprineo istimski majstor fotografije.Čestitam na izložbi u Požaravcu uz očekivanje da će sličnih biti u svim gradovima i zgodnim galerijama u Srbiji.Pozdrav. B.N.

Одговори
сре

26.08.

2020.

hadzidusan [нерегистровани] у 19:56

NAJ, NAJ...

Izvanredan majstor fotografije, fotoreporter, fotograf, čovek koji ne zna za neću, ne mogu, ne umem. Čovek koji preko puta sebe ima i vidi DUŠU, a ne osobu. Radujem se što ga poznajem, što radi i što sam radio u NAJ kući. Samo napred i čuvaj nam se Čoveče sa svetim imenom.
Na mnogaja leta zdrav i prav nam bio. I još novih likova i još novih portreta. U dobru Hadži Dušan Glušac

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси