Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  До краја септембра књига „Седма сила без крила“ Милорада Додеровића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

11. 09. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

До краја септембра књига „Седма сила без крила“ Милорада Додеровића

Књига „Седма сила без крила“ члана Управе Удружења новинара Србије Милорада Додеровића биће објављена до краја септембра. Повод за објављивање књиге су два овогодишња јубилеја Додеровића, четири деценије професионалног новинарског рада и четврт века дописничког рада за програм на српском језику аустралијског СБС радија.

Књига ће до краја године бити представљена на сајмовима у Београду, Новом Саду и Нишу, као и на Међународном сајму књига у Франкфурту.

Додеровић је УНС-у рекао да су у књизи седамдесет прича у којима је описано шта му се дешавало за четири деценије бављења новинарством, а на сликовит начин сведочи и како је седма сила остајала без крила, како је “умирало” новинарство, између осталог и због “мангупа у сопственим редовима”.

Књига, како каже Додеровић, садржи поруке и поуке студентима новинарства и онима који су закорачили у ову професију, притиснуту таблоидизацијом и фејк вестима. Упозорава да је велика и важна ствар говорити слободно, али још већа и важнија говорити истинито.

Социолог и редовни професор београдског Филозофског факултета у пензији Ђокица Јовановић у предговору наводи да је књига „Седма сила без крила“ саткана из Додеровићевих бележница, сентименталног сећања на значајне и важне људе из историје нишког новинарства.

У књизи, како наводи Јовановић Додеровић приказује и сећања на довијање и муку да се добију екслузивни интервуи, чак и на опасним местима где се ратовало и гинуло, а из свог искуства када се сударао са вечитом политичком самовољом (и у оном социјализму и у овом капита­лизму).

Издавачи књиге су новосадски “Прометеј” и Агенција за издаваштво, уметничко стваралаштво и организацију програма „Свици“ из Ниша.

Милорад Додеровић био је уредник нишког недељника „Графит“ 1989. године, коментатор у листовима „Младост“ и „Вал“, шеф дописништва „Курира и „Гласа јавности“ из Ниша, као и дописник листа „Правда“. Објављивао је текстове у НОН-у, „Борби“ и „Нашој борби“.

Недавно је објавио и роман „Хоџина кћи“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси