Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Представљена сатирична књига о српском новинарству Бојана Љубеновића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

17. 10. 2019.

Извор: УНС

Представљена сатирична књига о српском новинарству Бојана Љубеновића

Књига афоризама која на сатиричан начин описује стање у српском новинарству данас „Шлајфна без карактера“ сатиричара и уредника у „Вечерњим Новостима“ Бојана Љубеновића представљена је данас у београдском Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михаилова 6/III).

Илустратор ове књиге је чувени карикатуриста Југослав Влаховић, а рецезенткиње су новинарке Тамара Скрозза и Оља Бећковић.

На промоцији књиге „Шлајфна без карактера“ говорили су Љубеновић и Влаховић, председник Удружења новинара Србије Владимир Радомировић и директорка Народне библиотеке Зворник Негослава Стјепановић.

Бојан Љубеновић аутор је двадесетак књига афоризама, сатиричних прича, романа и књига за децу. Скоро деценију уређује рубрику „ТРН“ (Тако Рећи Незванично) у „Вечерњим новинама“. Сарадник је сатиричног портала Njuz.net.

Добитник је награда: „Радоје Домановић“, „Владимир Булатовић ВИБ“, „Типар“, „Јован Хаџи Костић“, „Златна значка“ КПЗ Србије, „Лаза Костић“ Удружења новинара Србије... За дечји роман „Луна мала тенисерка“ добио је и награду „Доситејево перо“.

Југослав Влаховић од 1976. године ради у недељнику НИН, као илустратор, карикатуриста и уредник.

Имао је више од 80 самосталних изложби. Радови Влаховића изложени су у Музеју савремене уметности и Музеју примењених уметности у Београду, као и у међународним музејима и збиркама. Објавио је тринаест књига карикатура и мапу графика сериграфија “Сликари и воајери”. Добитник је бројних награда и признања за илустрације, карикатуре и графички дизајн. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси