Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  У Нишу представљена књига „Седма сила без крила“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

03. 03. 2020.

Извор: УНС

У Нишу представљена књига „Седма сила без крила“

Књига „Седма сила без крила“ познатог нишког новинара Милорада Додеровића, која је заједничко издање „Прометеја“ и нишке Агенције „Свици“ представљена је на 16. Светосавском сајму књига у Нишу.

Осим аутора Додеровића, о књизи „Седма сила без крила“, говорили су књижевник Велибор Петковић и Мирослав Јовић из Агенције „Свици“.

За књигу „Седма крила без крила“ речено је да кроз седамдесетак кратких и аутентичних прича о томе шта је сањао и шта му се догађало током четири деценије професионалног бављења новинарством Додеровић сведочи и о озбиљним вртлозима у којем се нашло новинарство притиснуто  утицајем политике и политичара, али и негативним утицајем „мангупа из сопствених редова“.

Одговарајући на питања читалаца и млађих колега Додеровић је нарочито упозорио на замку о слободи говора рекавши, између осталог, да је „велика ствар говорити слободно, али је много већа и важнија говорити истинито и одговорно“. Све друго је свесно или несвесно служење некоме или нечему, што одступа од основних принципа новинарског Кодекса.

Додеровић се на представљању књиге у Нишу осврнуо и на своје искуство из дописничког рада за аустралијски државни СБС радио, за који се јавља из Србије већ четврт века, почињући реченицом: "Драги наши тамо далеко".

Књига „Седма сила без крила“ /Мојих  првих 40/ прву и запажену промоцију имала је на октобарском Међународном сајму књига у Франкфурту на штанду Србије и Удружења писаца „Седмица“.

На Светосавском сајму књига у Нишу учествује двадесетак издавача из целе Србије. Почео је 28. фебруара и трајаће до 6. марта.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси