Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  Нова рубрика на сајту „Аудио и фото архив“ Драгослава Симића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

24. 04. 2020.

Аутор: С. Радичевић Извор: УНС

Нова рубрика на сајту „Аудио и фото архив“ Драгослава Симића

Дугогодишњи новинар Радио Београда и члан УНС-а Драгослав Симић покренуо је на свом сајту „Аудио и фото архив“ нову рубрику под називом „Против панике на путу око света у време короне 2020.“, у којој објављује искуства људи из културног и јавног живота из иностранства у време вируса корона.

„Када нешто угрожава нашу егзистенцију, природно је да се јаве страх и паника, што нас у овом тренутку повезује. Покушавам да објединим том причом цео свет “, каже за УНС Симић о разлозима за покретање рубрике

У протеклих месец дана Симић је на сајту audioifotoarhiv.com, у новој рубрици, објавио осам разговора са људима из Сингапура, Лиона, Торонта и других градова.

Марија Кртолица из Њујорка у интервјуу који је објављен у новој рубрици каже да нам је „у једном тренутку требало панике, зато што је тенденција била да се игнорише то што се дешава у целом свету“. „Претерана лична паника је проблем кад су људи сами затворени у својим становима“, рекла је Кртолица.

Иначе, сајт „Аудио и фото архив“ основан је 2009. године и садржи преко хиљаду документарних радио-емисија, фототека, истраживачких радова у области радиофоније, књижевних текстовa и новинских записа Симића.

Драгослав Симић је покретач и ауторске едиције документарних емисија „Књиге које говоре“. Објавио је књиге „Аутобиографије уживо – Од Слободана Јовановића до данас“, „Раскол у етеру“…

Добитник је Специјалне награде УНС-а за публицистику „Жика М. Јовановић“ 2018. године за дело „Гласом писана историја“.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси