Насловна  |  Актуелно  |  Акција УНС-а и Курира за израду статуа херојима албанске голготе  |  Пливање за часни крст и хероје албанске голготе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акција УНС-а и Курира за израду статуа херојима албанске голготе

18. 01. 2017.

Аутор: Страхиња Хаџибугарчић Извор: Курир

Пливање за часни крст и хероје албанске голготе

У славу предака Јубиларно 20. богојављенско надметање у Земуну као и пливање у градовима широм земље посвецено је акцији прикупљања средстава за завршетак маузолеја на Виду.

Лед нас неће спречити да пливамо за крст часни и хероје Албанске голготе, речи су организатора јубиларног, 20. богојављенског пливања у Земуну, које је ове године посвећено акцији „Адрија медија групе", листа Курир и Удружења новинара Србије „Израдимо статуе херојима Албанске голготе на острву Видо".

У част славних предака пливаће се у још неколико градова широм Србије.

Поносни на урађено Дамир Ковачевић, заменик председника општине Земун, који је на челу организационог одбора ове манифестације, истакао је да је овогодишње пливање посвећено акцији Курира и УНС.

- Поносни смо на све што смо урадили и што ћемо урадити на ово Богојављење, а посебно зато што ћемо помоћи да се заврши маузолеј српским херојима - рекао је Ковачевић на конференцији за новинаре у Прес центру УНС-а  и додао да све чине да дебели лед на Дунаву разбију, да очекују око 400 пливача, као и између 10.000 и 15.000 посетилаца.

Помоћ из Апатина

Председник Свебор савеза Београда Цвјетко Стевановић захвалио је Куриру и УНС што су покренули акцију којом се одужујемо славним прецима.

- Хвала Куриру, хвала УНС што су омогућили израду статуа. Позивам све наше пливаче, организаторе и људе добре воље да допринесу акцији - нагласио је Стевановић и додао да им у помоћ, због дебелог леда, стиже и рускосрпски спасилачки тим из Апатина.

Јереј Владимир Пражић из Храма Светог оца Николаја у Земуну подсетио је да је слављење пре свега литургијско и да се такмичари понашају православно.

- Литургија почиње у 11.30 у Николајевској цркви, након тога се спуштамо до Дунава, где ће патријарх Српски Иринеј освештати реку - рекао је Пражић.

Патријарх ће открити и бисту пливачу на Богојављенском платоу у Земуну, а пливање почиње у 12.30 сати.

Подршка Николића

Почасни председник организационог одбора свих богојављенских пливања у Србији од 2017. је председник Србије Томислав Николић. Цвјетко Стевановић је рекао да су Николићеви сарадници помогли манифестацију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси