Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  ДНВ - УНС позива новинаре на радионицу: „Како до медија без говора мржње“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

06. 12. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

ДНВ - УНС позива новинаре на радионицу: „Како до медија без говора мржње“

Друштво новинара Војводине - Удружења новинара Србије организује радионицу посвећену поштовања професионалних стандарда у извештавању о групама које су дискриминисане у друштву и скретању пажње на говор мржње у медијима.

Језик агресивности и сензационализма све је присутнији у јавној сфери, а аутори  таквог ,,запаљивог“ говора су све чешће и новинари који на тај начин директно утичу на читаоце, слушаоце, гледаовжце. Циљ пројекта је јачање стручних капацитета новинара и њихово оспособљавање за квалитетну анализу и извештавање о говору мржње, упознавање са законским средствима заштите од дискриминације и одредбама Кодекса новинара Србије. Медији су важно средство социјализације и могу да имају битну улогу у неговању слободе говора, али и спречавању ксенофобије, хомофобије и осталих облика говора мржње.

На радионици ће о примерима добре и лоше праксе говорити:

Бранкица Јанковић, Повереница за заштиту равноправности

проф. др Алексеј Кишјухас, социолог и колумниста листа ,,Данас“

Драгослава Барзут, активистикиња и координатор мреже ,,Грађанска иницијатива“

Жељко Калдараш, правник и новинар РТВ-а.

Радионица ће се одржати 13. децембра у Новом Саду у књижари „Bulevar Books“ (Булевар Михајла Пупина бр. 8, Нови Сад) са почетком у 17 часова.

Присуство на радионици је бесплатно, али је неопходна пријава на адреси: uns-dnv@eunet.rs у којој је потребно да наведете име и презиме, број телефона и редакцију. Број учесника је ограничен.

Организатори ће водити рачуна о спровођењу прописаних мера заштите од вируса ковид-19. Ношење маски је обавезно, као и одржавање прописане дистанце.

Модератор радионице је Предраг Рава, новинар и социолог.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Радионица је суфинансирана и подржана од стране Граске управе за културу Града Новог Сада. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси