Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  УНС позива на предавање Јелене Зорић у Новом Саду „Случајеви које сам истражила – како бранити изворе и своју новинарску причу“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

26. 05. 2023.

Аутор: УНС-ДНВ Извор: УНС-ДНВ

УНС позива на предавање Јелене Зорић у Новом Саду „Случајеви које сам истражила – како бранити изворе и своју новинарску причу“

Образовни центар Удружења новинара Србије заједно са Друштвом новинара Војводине, УНС-овим огранком, организује предавање „Случајеви које сам истражила – како бранити изворе и своју новинарску причу“ награђиване новинарке Јелене Зорић и позива младе новинаре и студенте новинарства да се пријаве.

 

 

Предавање организујемо у Новом Саду, 31. маја, од 19 сати.

Заинтересовани треба да се пријаве на имејл uns.dnv@gmail.com до 29. маја. Потребно је да наведете име и презиме, број телефона и кратку професионалну биографију.

На предавању ће младим новинарима и студентима новинарства Јелена Зорић, између осталог, говорити о томе колико је дуго истраживала поједине теме, како је долазила до извора, о начину провере веродостојности података и да ли су реакције јавности биле онакве каквим се надала. Шта ју је охрабривало, а шта обесхрабривало и да ли би исте теме поново биле под њеном новинарском лупом.

Такође, водиће се разговор и о новинарској солидарности, борби против таблоидних хајки и улози професионалног новинарства у враћању поверења јавности у медије.

Број места је ограничен.

Јелена Зорић новинарка је недељника Време и истраживачке мреже БИРН. Радила је на телевизијама Инсајдер, Н1 и Студио Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси