Насловна  |  Актуелно  |  ДНВ-УНС  |  УНС-ДНВ организује изложбу карикатура Миленка Косановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНВ-УНС

09. 08. 2023.

Извор: УНС

УНС-ДНВ организује изложбу карикатура Миленка Косановића

Удружење новинара Србије са својим огранком у Војводини, Друштвом новинара Војводине, организује изложбу карикатура Миленка Косановића (1948-2020), једног од најзапаженијих српских карикатуриста друге половине 20. и почетка 21. века.

Изложба ће бити отворена 16. августа у 16 сати у Архиву Војводине (Жарка Васиљевића 2а, Нови Сад), а приредио је суботички новинар Бранко М. Жујовић.

Косановић се карикатуром интензивно бавио од 1966. године, све до смрти 2020. године.

Објављивао је у водећим националним новинама и онлајн издањима, као и појединим иностраним медијима. Био је члан Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије са статусом ,,Истакнути уметник".

Косановић је добитник највећег домаћег признања за новинску карикатуру ,,Златни Пјер" коју додељују “Вечерње новости”, а за свој рад вишеструко је награђиван у земљи и иностранству.

Добитник је и признања Почасни грађанин Суботице, које му је уручено 2014. године. У пензију је отишао из редакције "Суботичких новина".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси