Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Оља и "Утисак" остају на Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

20. 09. 2014.

Аутор: С. Марјановић Лесковац Извор: Блиц

Оља и "Утисак" остају на Б92

Пословодство Б92 одустало је од намере да склони „Утисак недеље” са националне фреквенције и премести га на кабловски канал Б92 Инфо, сазнаје „Блиц”. Тако ће нова сезона „Утиска недеље” почети у недељу 28. септембра и остало је само да пословодство Б92 о томе и званично обавести Ољу Бећковић како би могле да почну припреме.

Међутим, неизвесно је до када ће „Утисак недеље” бити емитован на Б92, а како сада ствари стоје, власници ове медијске куће испоштоваће уговор који имају с Ољом Бећковић, који истиче почетком следеће године. Одлука да „Утисак” остане на Б92 не значи и да су власници ове медијске куће одустали од идеје да од кабловског канала Б92 Инфо направе њуз канал на који би волели да пребаце све информативне и политичке емисије по којима је ова медијска кућа позната.

Ми ћемо паралелно радити на томе да од Б92 направимо комерцијалну и забавну телевизију, као и да од Б92 Инфо направимо њуз канал по узору на бројне њуз канале у свету. Тако да и „Утисак недеље” и „Инсајдер” и „Кажипрст” остају у нашој кући, а када направимо Б92 Инфо онакав какав он заиста треба да буде, онда ћемо разговарати с ауторима ових емисија о преласку на кабловски канал открива за “Блиц” саговорник са Б92.

Подсетимо, проблеми с „Утиском недеље” настали су када се у петак, 12.септембра, пословодство Б92 састало са Ољом Бећковић и понудило јој да емисију преместе на кабловски канал. Имајући у виду да Б92 Инфо тренутно покрива 60 одсто Србије, Бећковићева је ову понуду експлицитно одбила сматрајући је деградацијом „Утиска недеље”. Након тога, нових састанака није било, већ се чекала одлука грчких власника телевизије.


Оља Бећковић је захвалила „Блицу” на коректном извештавању о целокупној ситуацији, али је додала да засад нема коментара.

Љубица Гојгић прелази на Радио Б92

Љубица Гојгић, новинарка ТВ Б92 чувена по извештавању из Хага и успешном вођењу политичких дуела, најавила је да са телевизије прелази на радио. „Од 1. октобра се слушамо на Радију Б92. Повратак у будућност”, написала је Гојгић на свом твитер профилу. На почетку новинарске каријере, од 1992. до 1995. радила је на Радио Индексу као репортерка и уредница културног магазина.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси