Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  „Утиска“ више неће бити на Б92, али ни на било којој другој телевизији!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

29. 09. 2014.

Извор: Наше новине

„Утиска“ више неће бити на Б92, али ни на било којој другој телевизији!

Ауторка и водитељка култне емисије „Утисак недеље“ Оља Бећковић у разговору за Наше новине каже да је готово сигурна да се њена емисија неће више емитовати на Б92, али ни на било којој другој телевизији.

Како је рекла, сви преговори су стали, са деведесет двојке је не зову, а на основу тога закључује да је последње „лаку ноћ“ гледаоцима изговорила 30. јуна.

» Веран Матић позвао је директоре Б92 да одмах пронађу решење како би емитовање „Утиска“ почело што пре. Има ли помака, да ли је пронађено решење?

Не, нико ме није звао нити сам добила позив за даље разговоре. Не учествујем у тим разговорима и преговорима. Нисам имала никакве специјалне услове, осим да наставим да радим по уговору који имам и који је важећи.

» Из Б92 очекују да будете стуб новог канала. Остајете ли при ставу да нећете прећи на Инфо канал?

Да! Већ сам рекла да не могу да будем пионир на непостојећем кабловском каналу. Била бих спремна да на Б92 инфо пређем оног тренутка када се тај канал изгради, када тамо пређу и остале информативне емисије „Инсајдер“, „Кажипрст“, „Вести“...

» Имате ли представу када бисте могли да се вратите на мале екране?

Искрено, немам идеју.

» Да ли постоји могућност да вас уместо на Б92 убудуће гледамо на некој другој телевизији?

Бојим са да та могућност не постоји. Чини ми се да је 30. јун био дан када сам последњи пут водила „Утисак“ и када сам гледаоцима последњи пут рекла довиђења. Не верујем да ће за „Утисак“ више бити места на било којој телевизији.

» Рекли сте да је ваша емиси ја забрањена. Да ли вас је звао неко из Владе, премијеровог кабинета?

Не!

» Политичари организују протестни скуп испред Б92 у термину када је требало да иде „Утисак“. Хоћете ли бити на том скупу?

Не, јер ово није питање личности, нисам ја битна, већ поштовање уговора, принципа, слободе медија...

» Јавно, њихову подршку имате, да ли вас је неко од њих позвао да вам то лично каже?

Не, нити ми је таква подршка потребна нити је очекујем!

Матић: Проблем је само у динамици

Главни и одговорни уредник информативног програма Б92 Веран Матић рекао је да је неспоразум већинског власника Б92 и Продукцијске групе „Мрежа“, у оквиру које је „Утисак недеље“ Оље Бећковић, везан за време када ће се та емисија преместити на Инфо канал Б92.

Он је навео да је неспоразум у томе што је жеља власника да се то што пре догоди, а жеља друге стране је да постоје јаче гаранције да ће то бити канал на којем ће извесно бити и други најквалитетнији програми истраживачке емисије, хуманитарни и социјални програми и друштвено-одговорне акције.

Б92: Није забрањен

„Астонко“ д. о. о., већински власник компаније Б92, одбацио је као неистините тврдње да је емисија „Утисак недеље“ забрањена. Компанија сматра да је свако такво и слично тумачење непостизања договора и змеђу ауторке и менаџмента телевизије о емитовању емисије неосновано и злонамерно.

- И даље чврсто верујемо да би „Утисак недеље“ био најјачи развојни потенцијал Б92 инфо и стога не видимо разлог за теорије завере наводи се у саопштењу и додаје да се ради о приватној компанији која одлуке доноси искључиво из пословних разлога.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси