Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Марјановић: Питаћу РРА како Б 92 може да постане забавни канал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

01. 10. 2014.

Аутор: Б. Баковић Извор: Политика

Марјановић: Питаћу РРА како Б 92 може да постане забавни канал

Сва објашњења поводом питања која су покренута у последње време са „нестанком” појединих емисија неких телевизијских канала, нарочито после оптужби новинарке Оље Бећковић да је њена емисија „Утисак недеље” забрањена на ТВ Б92, представници парламентарних странака моћи ће у петак да траже од чланова Радиодифузне агенције (РРА).

Једина тачка дневног реда Одбора за културу и медије, заказаног за петак, јесте редовни извештај овог регулаторног тела надлежног за рад електронских медија.

Председница одбора Весна Марјановић (ДС) у изјави за „Политику” каже да она намерава да постави питање да ли ТВ Б92, која има националну фреквенцију, може „у ходу” да потпуно промени концепт, пошто је најављено да ће то сада бити забавни канал.

- Мене занима како неко ко је добио националну фреквенцију као канал који има различите садржаје, између осталог информативне, културне, образовне, може да каже сада ћемо да будемо забавни канал. Не знам да ли то може, али надам се да ћемо сазнати у петак - истиче Марјановићева.

Подсетимо, „Политика” је ово питање истим поводом поставила пре две недеље (16. септембра).

Тада председник Савета РРА Горан Караџић није желео да коментарише „оно о чему се за сада само прича”, али, на питање да ли би укидање емисија „Инсајдер”, „Утисак недеље” и „Кажипрст” изазвало ревизију националне лиценце коју је Б 92 добио као информативно гласило, рекао је: „Дозвола за националну фреквенцију не зависи од појединих емисија. Она се добија на основу уређивачког концепта и Б92 ју је добио на основу свог целокупног програма. Према томе, дозвола се не може ревидирати на основу укидања једне или више емисија, јер програм је жива ствар, нешто се ствара, нешто се укида”...

А на питање да ли то онда значи да РРА не би реаговао уколико би „Утисак недеље” престао да се емитује на Б 92, Караџић каже да РРА има девет чланова, да би можда неко од њих и поставио то питање, али да не може да говори унапред.

Весна Марјановић указује да народни посланици у петак могу представнике РРА да питају апсолутно све што се тиче стања у електронским медијима и очекује да ће сва питања која су актуелна бити постављена.

Удружење новинара Србије (УНС) позивало је јуче новинаре и јавност да потпишу петицију „Вратите нам Утисак”, којом се тражи да телевизија Б92 поштује уговор и почне са емитовањем емисије „Утисак недеље”, а Независно удружење новинара Србије (НУНС), које је подржало ову петицију, позвало је новинаре на тихи протестни скуп, 6. октобра у 21 сат, испред зграде РТВ Студио Б, због „скидања” са програма емисија „Сарапин проблем” и „У центру”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси