Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Контекст: Дисциплиновање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

04. 10. 2014.

Извор: Al Jazeera

Контекст: Дисциплиновање медија

Послије оцјена ОСЦЕ-а да је интернет у Србији под цензуром, последњих дана новинарска удружења устала су у одбрану Оље Бећковић, ауторице „Утиска недеље“, емисије која се није појавила у новој програмској шеми телевизије Б92.

Бећковић тврди „да је у питању политичка забрана која долази из самог врха државе“. Руководство ове телевизије каже да су намјеравали да ту емисију пребаце на Б92 инфо, који би постао водећи информативни канал на којем би се касније нашле и остале политичке емисије.

У вечерашњој емисији Контекст са Ољом Бећковић и Даницом Вученић, ауторицом емисије „Један на један“ РТВ Војводине, разговарамо јесу ли медији у Србији независни и трпе ли новинари притиске.

Емисију води Anne Marie Ćurčić, а уводну причу из Београда доноси Наталија Лучић.  

Коментари (2)

Остави коментар
пон

06.10.

2014.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 23:14

Молим вас, тако вам Бога, престаните

Оставите више Бећковићку на миру, а било би добро да и она нас остави на миру. Да ли има у овој земљи било шта важније од Утиска недеље. Ко је покренуо ову кампању. Зашто све ово не прекине Ви, госпођа Бећковић. Зар не видите какве ће Те последице имати, па чак и да Вас врате, односно да наставите са Утиском. Медвеђу услугу Вам праве више они који за Вас навијају, од нас Ваших критичара. Да ли сте се за ових двадесет и више година упитали, када ћете одлучити да завршите са Утиском. Да ли у новинарству знате било шта друго да радите, осим Утиска. Зашто не креирате неку другу и другачију емисју. И тако, господђо Бећковић, има још стотину питања од добронамјерних људи.

Одговори
пон

06.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:17

i treba disciplinovanja

Da ne pisete samo o nesrecama i nepogodama, nego o pozitivnim svarima. Zar ne vidite da nam je narod na ivici masovnog samoubistva? Opasuljite se vise.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси