Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Ко треба да реагује због Оље Бећковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

13. 10. 2014.

Аутор: Божо Копривица Извор: Данас

Ко треба да реагује због Оље Бећковић

Инсталирани премијер Србије Александар Вучић укинуо је емисију „Утисак недеље“ Оље Бећковић и емисију „Сарапин проблем“ он или његови лижисахани, свеједно.

Ако се пореде двије професионалне биографије Оље Бећковић и Александра Вучића, то изгледа као Бог и шеширџија.

Оља Бећковић је трудом и даром направила емисију која би задовољила стандарде најбољих европских телевизија. Каријере Александра Вучића до јуче, прекјуче свела са на подстрекивање на мржњу, рат, на прекрајање граница, мржњу према другим народима, штићење ратних злочинаца Младића и Караџића и иних.

И какве он има квалификације за функцију премијера? Он пред Ангелом Меркел, Путином и било ким пези, а у Србији режи, међутим, ја то схватам као кевтање допомоћника првог и другог војводе. Али, тај дечко ме више стварно не занима, можда његови лирски пасажи о сопственој породици. И, обраћање самом себи у трећем лицу то је први и најбољи знак диктатуре. После ове шизофрене фусноте, не занима ме тај дечко. Али ме живо занима зашто као некад са „звиждуком у 8“ не реагују неке институције.

Не чуди ме што не реагује оно Милошевићево Удружење књижевника Србије са 100.000 чланова (није штампарска грешка), не чуди ме више ни што не реагује Српско књижевно друштво, чији сам ја члан и нећу дати оставку јер оно постаје секција масовног удружења књижевника. Било би нормално да реагује Савез драмских уметника Србије и Спортско друштво Црвена звезда, али не овај наш Кокеза, а сигурно би протестовали Брокета и Луштица, часни играчи партизанског Хајдука. Било би нормално да реагује Синод СПЦ јер су и многе владике биле у „Утиску недеље“.

Не знам да ли је био први патријарх а да бисмо направили риму чуди ме да не реагује ни Фонд прве даме Драгице Николић огранак или мјесна заједница Њујорк. Ево дао сам фору читавих десет дана и било је нормално да реагују моји пријатељи (има ли бивших пријатеља, нема) Емир Кустурица и Душан Ковачевић. (Недостатак пријатељства је заразна појава, а једино на њему свет опстаје.) Зашто не реагује митрополит Амфилохије?

Било би честито да реагују и нови Идоли (Тадић, Крстић, Шапер) и овај „дестилирани“ Драгољуб Мићуновић, мемоарист (моја мајка је од Мићуновића, мада је Његош претерао са тим Мићуновићима) прочитао сам одломак у ком ружно опањкава мртвог Зорана Ђинђића, који га је регуларно победио на изборима за председника Демократске странке. Али, да бисмо завршили у веселом тону требало би да реагује Удружење композитора зато што у емисији Оље Бећковић увек слушамо добро одабране музичке пасаже.

Пошто сам ја био гост у „Утиску недеље“ пре више од две деценије, ова моја изјава или протест ипак је нека врста препоруке да будем гост у некој од следећих емисија, јер знам да се неће тако лако предати тај изданак племените црногорскоруске лозе илити крви. Оља, знам ја да сте ви Београђанка, али крв је крв, а добра емисија је добра емисија и зато не дајте се пасјим синовима.

Аутор је писац и драматург

Коментари (7)

Остави коментар
уто

14.10.

2014.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 18:21

Виђи, чоче

Виђи, виђи овога кршног Црногорца. Ја, Комнен, испод горовитог Дурмитора (за разлику од Тебе виско !88 ц), Старе Херцеговине, желим да Ти поручим драги лумпкњижњвниче да овакве текстове објављаују само они који су непријатељи унесрећеног српског народа. Ма виђи чоче, речник Ти је на нивоу неког књижњевника Нобеловца: инсталирани, пези, режи, кевће, дечко, шизофрене, фора, пасји синови итд. Е види дечко, ваљда и ја имам право да се спустим на Твој ниво. Знам ко Те је инсталирао, знам пред ким пезиш, а и знам да одавно режиш. Не само да режиш, Ти шизофрено кевћеш, то је твоја фора. Ти да знаш црногорски језик као ја (ја сам зеклети судски преводилац са српског на црногорски, на бошњачки, хрватски и наабарот, што би рекли Руси) не би рекао (река) пасји синови, већ паши синови. Моја покојна баба Стојка из познате породице Жижић (два брата су јој били капетани код краља Николе, а отац Јован Јојо Жижић је командовао Дробњачким батаљоном у боју на Мојковцу), говорила нам је када смо били овако неваљали као Ти, "стидите се од гузице". Знаш ли јуначино, да је Зевс подарио Грцима срам и стид, да се посраме и застиде, а од чејга се Ти студиш. Виђи, Ти помало изиграваш скромног чојка, па кажеш да је "Његош прећерао са тим Мићуновићима", а онда додаш како Ти је мајка од Мићуновића. Богами, крв ми се следи у жилама, Ти си чоче јунак на Мићуновиће, а паљив као коприва, иза тебе се појављују плихови. А, што јуначино не стресеш овако нешто Милу или Кривом, или, Свету, или, или, или. Какав је такав је, да је најгори, култура, морал, звање књижевника не би требало да ти дозволи да овако блатиш једног предсједника Владе. А како ја у мојим текстовима критикујем овог председника Владе, не можеш ми чоче импутирати да сам Вучићевац. Е, Утиска више бити неће и није га укинуо Вучић. И после Тита Тито. Сви ви хоћете да буде и после Оље, Оља. Извини се за текст који си написао (само је срамнији текст био Вешовићев о Добрици Ћосићу и то када је умро). Сјећам се Брковића када сам почео да студирам. Виђа сам га у Студентском граду. Нико тако није србовао као он. Нико се тако није спрдао са Црногорцима као Јеврем, потомак руских племића и велики Србин. Једном нас је у трпезарији Студентског центра забављао са причом, односно упитао нас је да ли знамо како Црногорци пјевају "Ој ђевојко моја напој мени коња". Питали смо како. А, он ће: ви Црногорци не знате да кажете мени, већ мене, не каажете дај мени већ дај мене. Тако пјевате "Ој ђевојко моја напој мене коња". Данас је тај Јеврем велики Црногорац, Дукљанин, ћуј мене будале, Црногорац, Дукљанин Чоче.

Одговори
уто

14.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 11:08

đe bi?

Zašto gospodin Koprivica ne presavije tabak ,pa u" Pobjedi " ili Vijestima priupita svog predsednika Vlade ko to pokušava konstantno da fizički likvidira neke nepoženje novinare listova "Vijest" i "Dani"?Pa, pošto su crnogorci uveliko evropejci , pogotovo njihov premijer i s nestpljenjem čekaju da ih prigrile u Nato , čuli ono šta o izveštaju EK o stanju u medjima u CG.

Одговори
уто

14.10.

2014.

gasha [нерегистровани] у 01:53

Bože. Koprovica ...

Šta to znači "Instalirani predsednik Srbije"? Da li se ismejavaš na izbor gradjana Srbije
ili nisi svestan u kojem smo "Mi" škripcu? I ko su ti "ližishani"? I koji je "baba" a ko "žaba"...
Ostavi se takvog posla, jer sve što si napisao je ružno. A dobija još goru konotaciju kada se
"objavi" u "Danas"-u...

Одговори
пон

13.10.

2014.

Rikianonymous [нерегистровани] у 22:34

Sramna odioza

I iz aviona se vidi g. Koprivica da iz svake Vaše reči i rečenice izbija neskrivena i ničim dokumentovana odioza preme Aleksandru Vučiću. Tu činjenicu potvrđujete, nesvesno verovatno, navođenjem podataka po kome nemate podršku Udruženja književnika Srbije sa 100.ooo članova i Srpskog književnog društva u kome ste Vi, kao njegov član, usamljena i neshvaćena jedinka. Ne reaguje, kako navodite, ni Savez dramskih umetnosti sazdan od vrsnih intelektualaca, a na Vašu žalost izdalo Vas je i Sportsko društvo "Crvena zvezda" iza čijih klubova stoje milioni članova, navijača i simpatizera. Nema za Vaše stavove razumevanje čak ni Pravoslavna crkva, iza koje takođe, poznato Vam je verovatno, stoji milionska masa vernika ove zemlje. Razočarala Vas je, po svoj prilici, i velika masa običnih ljudi koji su pružili, a pružaju i danas, nepodeljenu podršku A. Vučiću. Na kraju i jedna pouka, ne samo Vama, u vezi sa izrekom "Bog i šeširdžija". Mada se ta narodna izreka masovno upotrebljava, njeno izvorno značenje glasi "Bog i šićardžija".

Одговори
пон

13.10.

2014.

vlaja [нерегистровани] у 20:39

Čudo neviđeno

Jadan je ovo komentator! Škola Jevrema Brkovića!!!

Одговори
пон

13.10.

2014.

anonymous М.Ј.Черењски [нерегистровани] у 18:55

Инсталирани писац и драматург

Овај срамотан текст о ”Утиску недеље” инсталирао је писца и дтаматурга до такве подлости и нискости
да му не остаје ништа друго него да се обрати Милу Ђукановићу. Можда ће га он разумети, и помоћи њему и Ољи.

Одговори
пон

13.10.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:32

pitanje

Izvinite, sta vam znaci "instalirani predsednik"? Gospodo, instalirao ga je narod na izborima, to je narodna volja, kome se ne svidja, neka menja drzavu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси