Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Косовска полиција да хитно пронађе ко је опљачкао новинарку Тијану Данић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

22. 03. 2022.

Аутор: УНС-ДНКиМ Извор: УНС-ДНКиМ

УНС и ДНКиМ: Косовска полиција да хитно пронађе ко је опљачкао новинарку Тијану Данић

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштрије осуђује пљачку Тијане Данић новинарке Радио – телевизије Косово 2 (РТК2) која се догодила у суботу, 19. марта у 22:30 сати у центру Приштине испред главне зграде Јавног сервиса радио- телевизије Косова (РТК) и тражи да починиоци хитно буду пронађени

Како је УНС – у рекла уредница и водитељка  у програму на српском језику РТК2 Тијана Данић, док је улазила у свој аутомобил са колегом Дејаном Вукшом приметила је иза себе Голф са упаљеним мотором и светлима.

Изненада, непозната особа отворила је врата њеног аутомобила и  са задњег седишта узела једну од две торбе. Потрчала је за њим, али се он аутомобилом који је био паркиран иза њих удаљио великом брзином. Због свега што јој се догодило забринута је за безбедност себе и својих колега.

УНС и ДНКиМ упозоравају да овакви инциденти подстичу осећај несигурности код новинара и медијских радника који су перманентно изложени различитим облицима притисака.

УНС и ДНКиМ траже да косовска полиција хитно пронађе починиоце и подсећа да је овај део града покривен великим бројем сигурносних камера.

Пљачка која се догодила испред РТК у ужем центру Приштине показује тешке услове рада новинара ове медијске куће који у највећем броју путују из својих енклава до редакције чије се седиште налази у неадекватним просторијама.

УНС и ДНКиМ подсећају да косовске институције нису испуниле уставну обавезу по којој је српска заједница требало да добије независни телевизијски канал на српском језику који покрива целу територију Косова.

Испуњење ове обавезе значи конституисање Управног одбора са српском већином, нормалан избор директора Јавног сервиса на српском језику са седиштем у Грачаници.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси