Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС и ДНКиМ: Заштитити новинаре Радио Гораждевца од претњи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

05. 08. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и ДНКиМ: Заштитити новинаре Радио Гораждевца од претњи

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) осуђује вербалне претње које је новинару Милићу Петровићу упутио син раднице полицијске станице у Гораждевцу Момир Булатовић због текста који је објављен у онлајн издању Радио Гораждевца и траже ефикасну истрагу овог инцидента.

“Били смо у редакцији Радио Гораждевца колега Дамјан Портић, Дарко Димитријевић и ја, и у једном тренутку Дамјан ми је рекао да изађем, јер ме зове Момир Булатовић. Изашао сам, и Булатовић ми је на телефону показао вест коју смо пре тога објавили” каже Милић Петровић за УНС.

“Рекао је имате сат времена да избришете ову вест“ у којој се он и не помиње. Питао сам га зашто да избришемо вест, о чему се ради. Одговорио је „имате сат времена да је избришете или ћу да поломим зубе свима у редакцији” истиче Петровић.

Након тога Петровић је случај пријавио полицији и дао изјаву, а Булатовић је према његовим речима спроведен у полицијску станицу где је наставио да прети.

Претње су упућене због текста објављеног на порталу овог медија “Мултиетничка петиција” за лоше понашање албанског полицајца у Гораждевцу или суспензију командира, ко на кога врши утицај?

УНС и ДНКиМ позивају да се хитно престане са притисцима и претњама новинарима Радио Гораждевца, који раде у тешким условима и да им се омогући  несметано бављење новинарским послом.

УНС и ДНКиМ позивају и полицију, тужилаштво и правосудне органе да случајеве напада на новинаре решавају без одуговлачења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси