Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Ђурић: На КиМ отворена сезона лова на Србе!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

11. 05. 2016.

Аутор: Е. А. Извор: Ало

Ђурић: На КиМ отворена сезона лова на Србе!

У Обилићу је јуче нападнута екипа Телевизије „Мост“ из Звечана, а како је препричала новинарка Јасмина Стојковић, нападач их је прво вербално вређао, да би сниматеља Бобана Секулића ударио и лопатом.

Млађи Албанац пришао је нашој екипи, псовао, викао и вређао нас, говорио је шта ћете ви овде, ваше место је у Београду, марш у Србију испричала је Стојковић и додала да је нападач вероватно реаговао на београдске регистарске таблице њиховог аутомобила.

Он је потом лопатом, коју је узео из оближње продавнице, замахнуо према сниматељу и ударио га у руку. Све то је посматрала велика група Албанаца, која није реаговала. Екипа је позвала полицију, која је дошла након десетак минута, иако се полицијска станица у Обилићу налази у непосредној близини места где се све то десило. У међувремену, нападач је побегао, а екипа Телевизије „Мост“ одведена је у полицијску станицу, где је дала изјаве.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је напад на екипу ТВ „Мост“ у Обилићу био напад на Србе и слободу говора, изразивши очекивање да ће тај догађај осудити албанска новинарска удружења, покрајинске институције и међународна заједница.

Неопходно је да та осуда дође како од покрајинских институција тако и од новинарских албанских удружења, као и од представника међународне заједнице која не сме новим похвалама и новим отварањем врата Приштини међународним организацијама да награђује друштвену климу у којој је вечито отворена сезона лова на Србе рекао је он и објаснио да је телевизијска екипа за длаку избегла линч, због тога што је боравила у возилу са београдским регистарским таблицама и говорила српски језик. То је засметало групици екстремиста који су их напали.

Један од њих је чак камерамана ТВ „Мост“ напао лопатом. То се све дешавало на само 50 метара од локалне полицијске станице казао је Ђурић. Према његовим речима, брутални напад представља континуитет климе која се ствара у јужној покрајини у којој се редовно и активно потхрањује од стране највиших политичких представника косовских Албанаца и која никада не бива кажњена већ игнорисана и гурана под тепих, али и награђивана.

Запаљена кућа повратника

У селу Томанце у општини Исток запаљена је кућа Љубомира Радојевића. Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић истакао је да је подметање пожара на кућу која се гради за повратничку породицу Радојевић лоша порука и она у великој мери угрожава њен повратак.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси