Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС на Косову: Хитно пронаћи и казнити нападаче на РТК и њеног генералног директора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

29. 08. 2016.

УНС на Косову: Хитно пронаћи и казнити нападаче на РТК и њеног генералног директора

Удружење новинара Србије на Косову најоштрије осуђује напад експлозивном направом на породичну кућу директора Радио телевизије Косова (РТК) Ментора Шаље. Експлозивна направа, за коју се претпоставља да је ручна бомба, према писању приштинских медија бачена је синоћ око 22 сата у двориште куће директора РТК Ментора Шаље док је са породицом био у кући.

Полиција је покренула истрагу, али за сада нема приведених.

УНС на Косову  захтева од полиције и тужилаштва да хитно пронађу нападаче и зауставе застрашивање медијских радника на Косову.

УНС истиче да је ово још један у низу показатеља небезбедности медијских радника, угрожености слободе медија и недемократског окружења у којем раде новинари и медији.

УНС на Косову подсећа да је пре недељу дана у дворишту Радио телевизије Косова у Приштини активирана експлозивна направа од које срећом нико није повређен, а одговорност за овај напад преузела је организација Руговци.

 

Пре годину дана пуцано на просторије портала Коссев у Северној Митровици, а случај није разрешен. Такође, десетине напада на новинаре и медијске раднике последњих година нису расветљени.

 

Према евиденцији Удружења новинара Србије, нико није одговарао за убиство четири и отмице пет новинара и медијских радника од почетка оружаних сукоба на Косову 1998. до септембра 2000. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси