Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Емисија „Разговор“ са Ракочевићем и Власијем ипак на youtube каналу РТК2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

04. 04. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Емисија „Разговор“ са Ракочевићем и Власијем ипак на youtube каналу РТК2

Снимак гостовања новинара Живојина Ракочевића и адвоката Азема Власија у емисији „Разговор“ на РТК2 постављен је јуче на youtube канал програма на српском језику Радио телевизије Косова (РТК2), скоро месец дана након емитовања емисије у четвртак, 9. марта, у кабловском систему на КиМ, а након интересовања УНС-а зашто емисије нема. Колега Ракочевић, иначе члан Управе УНС-а, обавестио нас је да емисија у којој је почетком марта гостовао са Власијем, није објављена на званичном сајту и youtube каналу, супротно уобичајеној пракси РТК2.

У редакцији РТК2 речено нам је да се обратимо директору овог канала Србољубу Кузићу који је о томе одлучивао.

„Прво, била је емисија један на један, није била дебатна. Друго, нисмо обавестили једног саговорника ко ће бити други. Такође, у међувремену се десио инцидент на господина Власија, тако да смо заборавили да поставимо емисију“, рекао је Кузић УНС-у.

На питање зашто емисија није објављена и на сајту РТК2, Кузић је рекао да је емисија емитована у редовном термину и објаснио да нису у обавези да постављају емисије на сајт и youtube.

Поставили смо на youtube због велике заинтересованости гледалаца и колега новинара. Видећу са колегама да буде постављена и на сајт“, рекао је Кузић.

Ракочевић је за сајт УНС-а рекао да необјављивање, односно одуговлачење са објављивањем емисије на интернету, јесте „класична цензура, у којој емитер, који се види само у кабловском систему, настоји да своје гледаоце ‘сачува’ од ставова изнетих у емисији“.

„Уплашило се уредништво да се не замере албанским етничким принципима, политичарима и у великој мери годинама не смеју, не знају и не могу да раде свој посао. РТК као јавни сервис, мора да се трансформише. Он не сме бити албански јавни сервис на српском језику него, као што је то записано у међународним и локалним законима - један независан ТВ канал на српском језику“, рекао је Ракочевић за сајт УНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси