Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Express: Жарко Јоксимовић осуђен на 6 месеци затвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

31. 01. 2018.

Извор: Express, www.radiokim.net

Express: Жарко Јоксимовић осуђен на 6 месеци затвора

Бивши директор РТК2, Жарко Јоксимовић, који је оптужен за злоупотребу службеног положаја, након што је вратио случај на поновно суђење, осуђен је на 6 месеци затвора, јавља приштински Express. Јоксимовић је био директор канала Радио телевизије Косово на српском језику, а на злоупотребе службеног положаја је наш медиј указивао још 2013. године у истраживачком серијалу „Случај – РТК2“.

Пресуду је у уторак најавио судија Хоти, који је оптуженог обавестио да се с његовом сагласношћу казна затвора може заменити новчаном казном од 2.500 евра.

Јоксимовић је дужан да РТК-у, као оштећеној страни, врати и још 1.226 евра у року од 15 дана од дана правоснажности пресуде.

Наиме, поред кривичног дела "злоупотреба службеног положаја", Јоксимовић је оптужен и за "легализацију лажног садржаја", али је за ово дело тужилац накнадно повукао оптужницу.

Према Основном тужилаштву у Приштини, Јоксимовић је у септембру 2013. године, након одобрења свог захтева за радну посету на сајму технике и технологије у Амстердаму, а овај пут никада није реализовао, затражио накнаду од Финансијске службе на РТК 2.

Истој је представио авионску карту, фалсификован рачун за пребивалиште у "Бриселском хотелу Континентал", карту за путовање аутобусом и печат на шенгенској визи у његовом пасошу. Према оптужници, износ који је Јоксимовић примио у име овог службеног путовања износи 1.226 евра.

Целу вест у оригиналу погледајте овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси