Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Миловић уредници ТВ Моста: Све у вези са прљавом кампањом против Оливера Ивановића и мене и наших породица мораћете да докажете на суду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

31. 01. 2018.

Извор: Коссев

Миловић уредници ТВ Моста: Све у вези са прљавом кампањом против Оливера Ивановића и мене и наших породица мораћете да докажете на суду

"Ко је наручилац спота? Ко је и колико пара дао? Ко је потписао уговор и све остало у вези са прљавом кампањом против Оливера Ивановића и његове породице, а и мене и моје породице. Госпођо Јанковић, све ћете то морати да докажете на суду. И на крају моје лично мишљење: То Вас не аболира за све трагичне догађаје који су се након тога десили.

И не само то, говор мржње који се чуо у току предизборне кампање на ТВ Мост против Оливера Ивановића и мене је кривично дело, за које ће морати да одговарају сви који су у томе учествовали и подржавали," овим речима у писаној изјави послатој КоССеву огласио се председник Грађанске иницијативе 'За наш Звечан' Драгиша Миловић након што је главна и одговорна уредница ТВ "Мост" из Звечана Љиљана Јанковић одговарала на питања УНС-а о говору мржње поводом текста "Шиптарски терористи прете Марку Ђурићу", али и ранијем видео споту о Драгиши Миловићу и убијеном Оливеру Ивановићу који су се у време кампање за косовске локалне изборе емитовали на овој телевизији, односно Националном дневнику ТВ Пинк (11:17. минут прим.ред.), те тексту Да ли Ивановић са Кфором и Приштином договара окупацију Севера КиМ?

"Није било намерно. Сад сам тек видела текст и одмах реаговала, ми тако не извештавамо," рекла је Љиљана Јанковић када су је из Удружења новинара Србије позвали, а након, како додају из УНС-а, обраћања колега са Косова и Метохије.

Главна и одговорна уредница ТВ Мост за УНС је говорила и о наводима одборника у СО Звечан и некадашњег председника ове општине, Драгише Миловића, изнете у емисији "Слободно српски", а у вези са спотовима о њему и убијеном Оливеру Ивановићу који су се у време кампање за косовске локалне изборе емитовали на овој телевизији.

Јанковић је потврдила да ју је Миловић звао у току изборне кампање и питао какви се то спотови емитују, али и навела "да није тачно да је рекла да су наручени и урађени у Београду", како је Драгиша Миловић сведочио у емисији "Слободно српски" новинара Будимира Ничића.

"Рекла сам му да су то спотови Српске листе и да сам их такве добила и да не могу да их мењам. Није тачно да сам рекла да су наручени и урађени у Београду," рекла је главна и одговорна уредница ТВ Мост.

Она је потврдила део Миловићевог сведочења у емисији да му је током предизборне кампање рекла да на ТВ Мост нема слободних термина када би он и Ивановић могли да гостују.

"Апсолутно је тачно да није било слободних термина и да су сви били закупљени. Имам и доказ - мејлове да је све било већ попуњено," рекла је Љиљана Јанковић за УНС.

Јанковић без одговора на најновије Миловићеве наводе

У току послеподнева покушали смо да добијемо коментар од уреднице ТВ Мост Љиљане Јанковић на најновију изјаву одборника у СО Звечан и лидера ГИ "За наш Звечан" Драгише Миловића али у томе до објављивања вести нисмо успели.

На први телефонски позив нам се није јавила већ особа која се није представила а која је рекла да је Јанковић на састанку и да покушамо касније. Ни на каснији позив се није јавила, а претходно смо упутили и имејл са текстом изјаве Драгише Миловића и замолили да коментарише.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси