Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  „Бели божур“ Јану Братуу, „Црни“ Српској листи, постхумно признање Оливеру Ивановићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

17. 12. 2018.

Извор: УНС на Косову

„Бели божур“ Јану Братуу, „Црни“ Српској листи, постхумно признање Оливеру Ивановићу

Удружење новинара Србије на Косову саопштава да је признање "Бели божур", које додељује за најбољу сарадњу са медијима и новинарима, ове године припало шефу мисије ОЕБС-а на Косову Јану Братуу, док ће плакету "Црни божур" за најлошију сарадњу са медијима, ове године доделити Српској листи.

Добитник признања "Бели божур", које се додељује за најбољу сарадњу сa медијима и новинарима, шеф мисије ОЕБС-а на Косову Јан Брату, је према образложењу чланства, доследно оправдао улогу мисије којом руководи и својим јавним иступањима и редовним контактима са медијима показао важност сарадње са медијима и новинарима.

Неоспорно је и његово залагање за решавање случајева убијених и несталих новинара на Косову. 

Чланови Удружења новинара Србије на Косову сагласили су се да се ове године, осим редовних годишњих признања, постхумно додели признање “Бели божур“ Оливеру Ивановићу за вишедеценијску несебичну сарадњу са медијима.

Гласовима чланова Удружења новинара Србије на Косову другу годину заредом Српска листа заузела је "убедљиво прво место" на листи кандидата за "Црни божур", пошто су, по мишљењу највећег броја чланова УНС-а на Косову, представници те политичке партије "најлошије од свих предложених кандидата у 2018. години сарађивали са медијима".

У образложењу чланства УНС-а на Косову наводи се да су представници Српске листе током 2018. године одбијали сарадњу, као и гостовање на већини локалних српских медија на Косову.

У гласању су учествовали чланови УНС-а на Косову путем интернета.

Награде, које ће бити уручене наредних дана, установљене су са циљем да укажу на позитивне и негативне примере сарадње институција на Косову са медијима и њихову обавезу обавештавања јавности и транспарентности у раду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси