Насловна  |  Актуелно  |  Хроника напада Јунајтед групе на УНС  |  УНС треба да ради свој посао и да се уздржи од напада на медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Хроника напада Јунајтед групе на УНС

23. 10. 2020.

Извор: www.ds.org.rs

УНС треба да ради свој посао и да се уздржи од напада на медије

Ресорни одбор Демократске странке (РО ДС) за информисање осуђује и речи и тон којим је Удружење новинара Србије (УНС) у свом данашњем саопштењу, обрушило на новинаре и уреднике телевизија Н1 и Нова, као и интернет портала Нова.рс. У том тексту практично само понављају оптужбе које на рачун поменутих медија већ годинама упућује пропагандна машинерија Александра Вучића. Тиме се УНС, по ко зна који пут, практично сврстао на страну владајућег режима.

Формалан повод за напад на медије у власништву Јунајтед групе било је извештавање о пресуди швајцарског суда, у поступку који против режимског таблоида Информер води Драган Шолак. Очигледан је циљ да се облате медији који нису под контролом режима Александра Вучића и колеге новинари који раде у тим медијима.

РО ДС за информисање подсећа УНС на то да управо тужени таблоид редовно крши етички кодекс новинара и сва етичка и професионална правила извештавања. Пре него што баце "камен" на телевизије Н1 и Нова, људи који воде УНС су дужни да објасне и чланству свог удружења и читавој јавности зашто не реагују на свакодневне лажи, подметања, уцене и кршења не само темељних принципа новинарског рада, већ и основних норми цивилизованог говора и комуникације међу људима уопште, а која свакодневно видимо и чујемо на страницама и у програмима свих медија које контролише и уређује Александар Вучић. Новинарство и медији у данашњој Србији спустили су критеријуме и деформисали се до непрепознатљивости, али би се бар новинарско удружење дуге традиције, као што је УНС, морало уздржати од напада на медије који покушавају да растерају медијски мрак у којем живимо.

Удружење новинара Србије је дужно да својим радом и примером покаже свима како би требало радити и извештавати, уместо што и само објављује "тровачка" саопштења против независних медија која се ни по чему не разлику од саопштења која излазе из "радионице" информативне службе Српске напредне странке. 

Информативна служба Демократске странке

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси